Bulgarian RUGBY Gods documentary to kick off at the Zlaten Riton festival

18 December 2023
news page

 ‘В името на Бог РЪГБИ!’ с едина единствена прожекция в Пловдив – тази сряда, 20 декември, от 20:15 в Дом на киното „ЛЪКИ“!


Броени дни, след като получи специалния медал на Българския олимпийски комитет от г-жа Стефка Костадинова, безпрецедентният документален филм на Васил Върбанов ще бъде представен на фестивала „Златен ритон“
 
Замесени във филма са почти всички от нашето радио - пред камера, с музика или в общата изработка! Има и изненадващи участия на Китодар ТодоровОрлин ПавловВладимир Ампов-Графабратя Аргирови и други.
 
Афишът е рисуван от легендарната художничка Текла Алексиева, оказала силно влияние върху няколко поколения българи, не само със своите корици на книгите на библиотека „Галактика“, но и с дизайна на двта най-успешни албума на ЩУРЦИТЕ – „20 век“ и „Вкусът на времето“!  
 
Ще си позволим да цитираме мнението на авторитетната журналистка, г-жа Вера Маринова:
 
„Колосален труд! За мен това е най-доброто от българската спортна документалистика в цялата й история досега. Замисълът на филма; технологията на създаването му; многообразието на разказвачите на ръгби-историята; стилът на автора; темпото и ритъмът на филма и всичко останало- го отличават с класи от вече видяното на екрана през годините! Този филм може с право да бъде включен в образователната програма на бъдещите спортни журналисти и създатели на документално кино!“
 
Не пропускайте единствената прожекция в Пловдив:
 
"В името на Бог РЪГБИ!"
сценарист и режисьор: Васил Върбанов
оператори: Крум Родригес и Орлин Руевски
художник: Текла Алексиева
продуцент: Тангра Мега Рок/Лакриц
копродуцент: БНТ
С подкрепата на Програма "Култура" на Столична община
Със съдействието на Sport Depot
Source: RadioTangra.com