VASKO KATINCHAROV to celebrate 26 Anniversary bash of FRAKTURA TV show

03 July 2024
news page

 Нашият приятел ВАСКО КАТИНЧАРОВ ще отпразнува 26-ия рожден ден на “ФРАКТУРА” тази неделя, 7 юли.

Авторът и продуцент на най-дълголетното тв предаване за рок музика в България е подготвил едно специално издание на шоуто.

Точно в полунощ на 7 срещу 8 юли (неделя), в ефира на телевизия DIEMA ще стартира “26 години Фрактура” и в продължение на два часа зрителите ще видят избрани откъси от над 100 интервюта, които са били излъчвани в предаването през годините. Световни имена от ранга на AC/DCMetallicaDeep PurpleСтийв ВайGodsmackScorpionsParadise LostSoulflyThe ExploitedSlayerMoonspellAgnostic FrontGojiraU.D.O. и много други, ще разказват истории от личния живот и кариерата си.   
 
“За тези 26 години с предаването си давам сметка, че когато човек преследва целите си и е отдаден, нещата могат да се получат. За мен рокът не е само музика, а състояние на духа, идея и кауза, за която винаги си струва да се боря. Още от самото си начало, ”Фрактура” има образователна цел, като тя е зрителите да видят света през погледа на самите музиканти. Досегашният ми опит ме научи, че всичко е в правилното отношение, защото хората винаги усещат, когато човек е искрен и прави нещо с желание и страст. Рок музиката има силата на обединява всякакви хора, създавайки у тях усещането за общност. Благодарен съм на всеки един, който под някаква форма продължава да подкрепя и да гласува доверие на предаването “Фрактура“. С моя екип от съмишленици ще продължим да отстояваме рок каузата, в която искрено вярваме!“ - подчертава КАТИНЧАРОВ.
 
Той поставя началото на “Фрактура” през юни 1998. В продължение на 12 години то се излъчва в специализирания музикален канал ММ, но след неговото закриване през месец май 2010, продължава излъчването си DIEMA, част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп. Това е и най-старото тематично тв рок предаване в ефира. За целия този период от 1352 издания, зрителите са гледали специални интервюта с над 800 световни рок имена, хиляди видеоклипове, както и репортажи от всички най-значими рок и метъл събития в страната и чужбина.
 
“Фрактура” винаги е на предна линия с най-новите рок и метъл клипове, актуални гости от музикалния бизнес, разнообразни рубрики, новини, концертни репортажи и интервюта с известни музиканти. Всичко, свързано със световната и българската рок сцена е в ефира на телевизия DIEMA, всяка неделя от 24:00 ч. и с повторение в петък от 00:30 ч.
 
 
Source: RadioTangra.com