SMALLMAN to play at the Plovdiv Station Street fest in September

12 July 2024
news page

 След четири години отсъствие любимите ни smallman ще се завърнат на сцената.


Това ще се случи на 8 септември в Пловдив в рамките на второто издание на фестивала Station Street
 
Ето и официалното прессъобщение от организаторите:
 
 
Фестивалът Station Street, който ще се проведе между 5-и и 8-и септември в Пловдив, обяви Smallman и Villagers of Ioannina City като част от имената, които ще са гвоздеи на тазгодишното издание. Мероприятието, което се провежда на улица "Иван Вазов" в гр. Пловдив, откъдето идва и името му, предвижда богата музикална програма, състояща се от 18 групи - чуждестранни и български.

Smallman е един от хедлайнерите на Station Street Festival 2024. Емблематичната българска пост-метъл/алтернативна банда ще се качи отново на сцената след близо 5 години. Групата е една от най-култовите на българската сцена в последните 20 години, като техните изпълнения са известни с музикална прецизност, магична енергия и детайлно визуално преживяване.

Villagers of Ioannina City
 идват от далечен Епир директно в сърцето на бившата Европейска Столица на Културата - Пловдив! Гайди, кларинет и флейти съпровождат невероятната смесица от тежък психеделичен рок, който намира вдъхновението и черпи силите си от гръцката природа и космически сили. От 2007 г. насам, бандата умело преплита стоунър и психеделичен рок, а музиката им се влива директно в
съзнанието на слушателите!
 
Напомняме, че точно преди 10 години, Villagers of Ioannina City отново споделиха сцената със Smallman, а през 2024 г. ги очакваме на 7 септември.

Изданието през 2024 г. ще е второ за фестивала Station Street, като тази година организаторите ще продължат мултиспектърната линия на развитие, като отново фокус ще има както върху музиката, така и върху gaming, cosplay и street food.
Source: postkultura.com