EDGUY and CYNIC instead of ANTHRAX and Neil Morse in Kavarna

28 April 2009
news page

С огромно съжаление трябва да съобщим, че участието на ANTHRAX на 'Калиакра Рок Фест' 2009 няма да се състои. Вместо тях, във вече изцяло германската вечер, на 2 юли ще свирят пауър хеви героите на Тобиас Замет - EDGUY. Припомняме, че другите две банди за деня са Blind Guardian и Scorpions. 

Отпадането на Anthrax от фестивала е поради факта, че бaндата и оборудването й няма да успеят да пристигнат на време в България, след участие предишната вечер в Амстердам, "въпреки услията на организаторите и огромното желание на самата банда!" се казва в официалното комюнике на Joker Media.

 Другото достойно попълнение към тазгодишния Калиакра Рок Фест - на мястото на Нийл Морс ще видим култовата американска банда CYNIC,  които се събраха след 13 годишна раздяла (през 2007). Това ще бъде първото гостуване на прогресив метълите в България, като те ще стъпят на сцената на 'Калиакра Рок Фест' тематично преди Dream Theater.

Ето новата програма:

'КАЛИАКРА РОК ФЕСТ' 2009

1 юли (сряда) - MOTLEY CRUE, Лорън Харис;

2 юли (четвъртък) - SCORPIONS, BLIND GUARDIAN, ЕDGUY;

3 юли (петък) - DREAM THEATER, CYNIC.

Еднодневните билети за фестивала ще бъдат пуснати в продажба на 7-ми май (веднага след празниците) в Билетния център на НДК, и в интернет в мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg. Цената на билета ще е 55 лв и с този билет ще може да се посети само един от фестивалните дни по избор. Освен еднодневен билет, на същите места може да се закупи и тридневен билет за фестивала с цена 100лв, който дава уникална възможност на неговия притежател да стане собственик и да си тръгне от Каварна с чисто нов мотор! Това ще бъде традиционния  подарък за един от рок феновете, посетил и трите дни на 'Калиакра Рок Фест' 2009.

Source: kaliakrarockfest.com