The Bulgarian AIR GUITAR championship FINAL is TONIGHT

31 July 2014
news page

Шампионът на България по Въздушна китара ще бъде излъчен тази вечер.

Големият финал започва в 21:00 в клуб *MIXTAPE 5* в София, а председател на журито ще бъде ВАСИЛ ВЪРБАНОВ от радио ТАНГРА МЕГА РОК.

Водещ е ШУТА - вокалистът на VENDETTA и PIRANHA.

Националният шампионат се провежда за втора поредна година и е лицензиран член на Световнта мрежа на шампионатите по Въздушна китара

Победителят ще спечели титлата Шампион на България и ще пътува, на разноски на организаторите, до Оулу, Финландия, където ще представи страната ни на

Световния финал е от 27 до 30 август.

На финала се класират първите трима от всяко регионално състезание. Тази година квалификационните битки бяха във Варна, Пловдив, София и Созопол, където шампиони станаха съответно:

Атанас 'Air Grinder' Цветков,
Рубен 'Tommy the Cat' Фермюлен (холандец, който живее в Пловдив),
Жоро 'Фотото' Николов и
Георги 'Доктора' Ставраков.

Останалите участници, които си пробиха път до финала и потвърдиха участие са Димитър “The D” Маринов и Иван “Air Zack” Милушев от Повдив, Симеон 'Дедо ти Мони' Германов и Боби 'El Capiten' Димитров от София.

Созополските звезди, най-вероятно ще предпочетат да изкарат лятната си почивка без прекъсване и сами ще се лишат от големия шанс за влизане във въздушната зала на славата.

Всички участници в тазгодишния финал, с изключение на Жоро 'Фотото' Николов и Боби 'El Capiten' Димитров, са дебютанти в шампионата и са силно мотивирани да покажат безкрайна лудост и иновативно въздухарството, за да спечелят титлата.

'Фотото' от своя страна, излиза на финала да защитава шампионската си титла от миналата година и предстои да видим дали напрежението от отговорността или хладнокръвието на опита ще надделеят при неговото представяне. Още един фактор в полза на неговото самочувствие е деветото му място от Световния финал 2013 – участник дебютант, от дебютираща страна, с класиране в първите 10. 

Няма специални изисквания, за участие в шампионата по въздушна китара. Не се изискват и умения за свирене на истинска китара.

Make Air, Not War.
 

Source: www.radiotangra.com