BLACK LABEL SOCIETY - Зак Уайлд

09 Октомври 2006
news page
Китаристът на Ozzy екслузивно за новия албум на BLS, за България и за свирките....

По случай седмицата на Black Label Society (9-15 Октомври) и по-специално новия албум – Shot to Hell, Тангра Метъл Шок се свърза с легендарния Зак Уайлд.

Ето части от интервюто  излъчено в понеделник, 9 октомври:


В.В. - Здрасти Зак, какво става с теб през последната година?

Зак - Ами случиха се доста неща, свирихме на фестивала Ozzfest, сега се готвим за нещата, които ни предстоят, репетираме, новия албум на Black Label Society излезе, а след това и турне в Австралия и Нова Зеландия, после се връщаме в Америка. Освен това правя нещата и за албума на Ози Осбърн.

В.В. - Новият албум звучи доста като Зак Уайлд…

Зак - Така и трябва да звучи.

В.В. - Защо басистът Джеймс ЛоМенцо напусна групата само няколко месеца след като всички вие бяхте тук в България?

Зак - Джеймс е кръстник на дъщеря ми и няма нищо лошо между нас, но той просто искаше да си вземе малко почивка.

Сега Джей Ди се върна отново в групата, с него е записан и албума, а и Джеймс ни го препоръча. Но в един момент на Джеймс му омръзна да си стои вкъщи и реши отново да започне да свири, получи покана от момчетата в Megadeth и сега той е новия им басист.

В.В. - Мислиш ли, че този нов албум е по-добър от предишния – Mafia?

Зак - Не бих могъл да кажа, никога не казвам, че този албум е по-добър от този или от онзи, това е все едно да ме попитате кой албум на Led Zeppelin или на Black Sabbath предпочитам, а аз обичам всичките еднакво. Понякога разбира някой от тях излиза на преден план, но това зависи от настроението, в което се намирам.

В.В. - Зак, кажи ни какво се случи лично с теб за последните 14-15 месеца? Нещо ново или различно от концерти, музика и пиене?

Зак - Е, веднъж жена ми ми направи свирка, но горе долу всичко е едно и също както винаги, 24 часа на ден, 7 дни в седмицата само музика, репетиции и щанги, ставам сутрин вдигам тежести, после се упражнявам, не изпускам китарата и непрекъснато сме на сцена.

В.В. - Коя е любимата ти песен от новия албум?

Зак - Зависи от това в какво настроение съм в конкретния момент, но харесвам сингъла Concrete Jungle и парчета като New Religion и Black Mass Reverends и баладите - The Last Goodbye, Sick Of It All и Nothing's The Same.

В.В. - Спомена за новия албум на Ози, той се очаква в началото на следващата година , нали?

Зак - Да, някъде през февруари.

В.В. - Как звучи, някакви изненади?

Зак - В момента записваме рифовете, но е ясно, че всички очакват неща като No More Tears и Mamma I’m Coming home – тоест мрачната и светлата страна, така че просто очаквайте един много добър албум.

В.В. - Какви спомени имаш от престоя си в България?

Зак - Прекарахме си страхотно, всичко беше прекрасно и моля кажете на всички останали, че ние се надяваме да се върнем скоро пак при вас, а дотогава носете черни дрехи и дръжте бирата студена.

Васил Върбанов

Източник: