MENDEED - Дейвид Проктър

29 Януари 2007
news page
"Надяваме се да станем метълкор сензацията на годината... и да пием страшно много бира навсякъде по света!"

Разговор с Дейвид Проктър, вокалист на шотландските метълкор машини Mendeed, по повод актуалния им албум "The Dead Live by Love", неравната "битка" с Bullet for My Valentine и пиенето на "страшно много бира навсякъде по света"...

Васил Върбанов: Здрасти, Дейвид! Как си?

Дейвид Проктър: Хей, добре съм, благодаря!

В. В.: Какво можеш да ни кажеш за третия ви албум, който предстои да бъде издаден съвсем скоро?

Д. П.: Излиза на 16 февруари и се казва "The Dead Live by Love" (т.е. "Мъртвите продължават да живеят заради нашата любов към тях"). Съдържа 12 песни и мога да заявя, че това ще е един от най-добрите метъл албуми за цялата година! В него ще откриете страшно много неща - от траш до дет метъл, пауър, класически олд-скуул и пр. Ясно е, че всички метъли ще изперкат по албума!

В. В.: През 2006 г., когато по Тангра Мега Рок заговорихме усилено за Mendeed, получихте номинации от "Kerrang" и други британски музикални медии (за Група на годината, Нова метъл група и т.н.), но в крайна сметка не спечелихте нищо. Разочаровани ли бяхте?

Д. П.: Не, ни най-малко. Ние сме банда, която не се интересува толкова от спечелването на някаква награда, колкото от това да свирим музиката, която искаме, и да се забалвяваме. Освен това, когато човек ходи на такива церемонии, винаги има доста безплатно пиене, така че сме доволни, ха-ха!

В. В.: Знаеш ли, тук, в тази част на света, сме останали с впечатление, че вие, шотландците Mendeed, сте в сянката на Bullet for My Valentine от Уелс, поне що се отнася до международен успех. Дали всъщност не грешим?

Д. П.: Не. Ако трябва да бъдем честни, на този етап Bullet for My Valentine са много голяма група, но се надявам, че и ние ще стигнем дотам...

В. В.: Както знаем, на този свят не е чак толкова обичайно група от Острова да работи с германска фирма, но ето, че вие, шотландците Mendeed, издавате вече за пореден път албум чрез немската компания Nuclear Blast. Как се чувствате от този факт?

Д. П.: Фантастично! Nuclear Blast работят адски здраво. Те са невероятни от гледна точка на промоция и реклама, а и това е компания, която работи с някои от любимите ни групи, например Children of Bodom и In Flames, така че се чувстваме великолепно сред тях.

В. В.: А какво очаквате от новата 2007 г.?

Д. П.: Мисля, че това е годината, в която Mendeed ще премине на следващото ниво. Ревютата, които получаваме за новия си албум, засега са наистина фантастични. Надяваме се да направим метълкор сензация по време на предстоящите ни турнета, а също и да пием страшно много бира навсякъде по света!

В. В.: Шотландци сте. Това означава ли, че пиете само бира и уиски?

Д. П.: О, не, пием всичко - Йегермайстер, уиски, бира... Да, всичко, ама наистина всичко.

В. В.: Добре... А коя е любимата ти песен от 12-те в новия ви албум?

Д. П.: Гордея се с всички, но ако трябва да избирам, бих посочил три - "Burning Fear", "Our War" и "The Dead Live by Love".

В. В.: Между другото, Дейвид, взимал ли си някога уроци по пеене?

Д. П.: Не, не, ха-ха-ха! Не ти трябват такива, когато крещиш и пищиш.

В. В.: Окей, благодаря ти за това интервю, което, всъщност, е вторият ни разговор с теб по Тангра Мега Рок.

Д. П.: Да. И аз благодаря!

Права: Тангра Мега Рок

Източник: