TRIVIUM - Мат Хийфи

29 Май 2006
news page
"Ние сме четири момчета, които свирят истински метъл!"

Васил Върбанов: Хей, Мат, как си?

Мат Хийфи: Добре, а ти?

В. В.: И аз, благодаря. В момента обикаляте Европа, а преди няколко месеца започнахте световното си турне в САЩ заедно с In Flames. Как ви прие публиката? Харесахте ли се на техната почитатели и обратното - вашите фенове възприеха ли In Flames?

М. Х.: Лично аз виждам разлика между нас и In Flames, но тук, в Щатите, публиката не прави особено голям паралел между групите. На всички им харесват еднакво и Trivium, и In Flames...

В. В.: Защо толкова много американци твърдят, че - с изключение на Ozzfest - в САЩ не се случва кой знае какво в метъл сцената?

М. Х.: Не съм съгласен. Факт е, че през последните 5-10 години сцената беше замряла, но ето, че нещата започват отново да се случват. Ето ни и нас - четири момчета, които свирят истински метъл. Метъл, какъвто ни харесва и с който сме израснали. През последните години, групите свиреха някакви... разредени неща, не точно метъл, със семпли рифове, сякаш нямат време да се научат да свирят... Както казах, обаче, нещата започнаха да се оправят и съм сигурен, че има какво интересно да ни се случи занапред.

В. В.: Сега си на 18 години, а каква музика ти харесваше, когато беше още по-млад?

М. Х.: Метъл от 80-те години, точно както и днес. Запалих се по метъл на 12-годишна възраст с музиката на Metallica, Maiden, Pantera, Slayer, Testament, Megadeth...

В. В.: Какво ви предстои след участието ви на големите летни европейски фестивали?

М. Х.: През юли се връщаме в Америка, за да свирим на няколко фестивала, а в края на годината ще обикаляме цяла Европа като съпорт на Iron Maiden.

В. В.: Благодаря ти за разговора, Мат!

М. Х.: И аз благодаря! Чао!

Права: Тангра Мега Рок

Източник: