TRIVIUM - Мат Хийфи

16 Октомври 2006
news page
""The Crusade" е най-силното ни издание досега, но ако след една-две години ме попиташ кой е най-добрият ни албум, ще посоча следващия."

Мат Хийфи, фронтмен на младите американски хеви метъл възродители Trivium, представя новия им студиен албум, "The Crusade".

Васил Върбанов: Здрасти, Мат, как си?

Мат Хийфи: Много добре, а ти?

В. В.: Чудесно. Да поговорим за новия ви албум, "The Crusade". Моля те, кажи ни всички подробности около него.

М. Х.: Дискът се появи официално по целия свят преди седмица. Много е хеви, много метъл, много траш, много бърз, много техничен - най-доброто ни издание досега. Изключително се гордеем с него.

В. В.: Всички, които се занимават с музика, казват, че новите им албуми са великите. Защо вие, Trivium, твърдите, че сте направили най-добрия си диск - защото вече сте по-зрели или просто се получили повече вдъхновение от обикновено?

М. Х.: Не знам, но си прав... Всички твърдят, че новите им албуми са най-добрите, но специално ние свирихме изключително много на живо напоследък и сме станали много по-уверени инструменталисти, стиковахме се доста по-здраво един с друг, а и израснахме неимоверно на ниво композиране и писане на песни. Сигурен съм, обаче, че ако след една-две години ме попиташ кой е най-добрият ни албум, ще посоча следващия.

В. В.: Ти ли си основният автор на парчетата на Trivium?

М. Х.: Да, аз пиша основата, но никога не казваме, че една песен е готова и завършена, до момента, в който и четиримата не поработим върху нея.

В. В.: Кое е любимото ти парче от "The Crusade"?

М. Х.: За момента е седмото - "Becoming the Dragon".

В. В.: В края на ноември потегляте на турне заедно с Iron Maiden. Какво мислиш за актуалния им албум?

М. Х.: Все още не съм го чул, но Паоло Греголето, нашият басист, твърди, че е зверски добър.

В. В.: Очевидно сте доста заети с турнета, композиране, записи и т.н., но все пак, успяваш ли да намериш по малко време за себе си, за да послушаш и малко музика?

М. Х.: О, да. Наистина сме нон-стоп по турнета, но именно тогава непрекъснато пътуваме и винаги - било в автобуса, в колата или в самолета - най-полезното и приятно нещо, което можеш да правиш, е да слушаш любимата си музика.

В. В.: А кой е любимият ти албум в момента?

М. Х.: "II" на Queen.

В. В.: Вчера започна турнето ви в САЩ, довечера е вторият ви концерт...

М. Х.: Да, това е първото ни турне като хедлайнъри в Северна Америка. След него ще имаме три дни почивка и заминаваме за Европа на шестседмична обиколка като съпорт на Iron Maiden.

В. В.: Поздрави останалите пичове от групата и успех!

М. Х.: Благодаря!

Права: Тангра Мега Рок

Източник: