CANNIBAL CORPSE - Алекс Уебстър

24 Януари 2007
news page
"Не знаем почти нищо за метъл сцената ви, ето защо сме доста въодушевени, че идваме да свирим в България."

Откровенията на Алекс Уебстър, басист и основател на американския дет метъл квинтет, по повод предстоящия концерт на Cannibal Corpse в София на 5 март.

Васил Върбанов: Хей, Алекс, как си?

Алекс Уебстър: Много добре.

В. В.: Какво става с вас, момчета?

А. У.: Изкарахме чудесни коледни празници със семействата си, но вече е време да се подготвим за европейското турне, което ни предстои през февруари и март.

В. В.: Когато чуем словосъчетанието Cannibal Corpse, в главите ни изниква идеята за една супер брутална дет метъл група. Какви мисли изплуват в твоето съзнание, когато чуеш името България?

А. У.: В интерес на истината, не знам много за страната ви. Известно ми е, че сте на изток, че столицата ви е София и че току-що се присъединихте към Европейския съюз, но не знам почти нищо за метъл сцената и групите ви, ето защо съм доста въодушевен, че идваме да свирим в България.

В. В.: Знаеш доста неща, за разлика от обичайната американска незаинтересованост по отношение на география и т. н...

А. У.: Да, винаги съм се интересувал от това, къде пътуваме. Специално Източна Европа живо ме вълнува, тъй като е сред местата, които искаме да посетим.

В. В.: Знаеш ли, музиката, която свирите, ме навежда на мисълта, че вероятно би трябвало да слушате и пънк, прав ли съм?

А. У.: Да, но не много. Харесвам някои неща, например старите Black Flag, Dead Kennedys и Minor Threat, но музиката, която наистина ни е повлияла като група, е метълът - Slayer, Kreator...

В. В.: Известни сте не само с музиката си, но и с факта, че голяма част от албумите ви се цензурират безкомпромисно заради обложките. Коя е най-ужасната ви обложка, лично според теб?

А. У.: Откъм кървища, злоба и бруталност - категорично "The Wretched Spawn" (2004), "Butchered at Birth" (1991) и "Tomb of the Mutilated" (1992).

В. В.: Не, не - имах предвид коя обложка ти харесва най-малко.

А. У.: А, това ли... Честно казано, всички ми харесват, но ако трябва да посоча някоя, вероятно ще избера тази на албума ни "Vile" (1996), защото там е нарисуван просто един пич, който си седи и е опасан с бодлива тел, но нищо повече.

В. В.: Получавали ли сте много писма от България през годините, особено напоследък, с развитието на удобните Интернет-комуникации?

А. У.: О, да, и винаги основният въпрос е бил: "Защо не дойдете да свирите тук?" Всъщност, отдавна говорим с нашата концертна агенция да ни уреди гостуване в България, но никога не се е получавало... досега. Вероятно има нещо общо с приемането ви в Европейския съюз, с отпадането на визите, знам ли... Но, както и да е - радвам се, че най-после ще можем да направим първия си концерт и във вашата страна.

В. В.: А кое е най-неприятното място по света, на което сте свирили?

А. У.: Понякога нещата, които са свързани с неприятно усещане от един концерт, нямат нищо общо с конкретната националност или с феновете, а аз категорично не желая да обидя никого. Сещам се например за едно наше шоу в северната част на Бразилия - пространството зад сцената бе изцяло наводнено, което бе доста неприятно, но самият концерт мина прекрасно.

Права: Тангра Мега Рок

Източник: