ФЪНКИ

27 Февруари 2007
news page
"Приличам на кренвирш, когато обуя ластични дънки, но на концерта на Iron Maiden ще го направя!"

Часове след официалното обявяване на предстоящия концерт на Iron Maiden на стадион "Локомотив" в София на 4 юни, Тангра Мега Рок успя да награби самия президент на Sofia Music Enterprises, Димитър Ковачев - Фънки, за някои разяснения относно очертаващото се live-събитие на годината...

Мони Панчев: На пряката ни телефонна линия е г-н Ковачев, а поводът е един - Iron Maiden.

Фънки: Йеееееее! Йеееееее! Ръъън тууу дъъъ хииилс...

М. П.: Къде си сложил крака - на стола?

Ф.: Тук имам една портативна уредбичка за бас, която е с големината на монитор, и колкото пъти мина покрай нея, все врътвам по някоя и друга стойка. Сега изпратих хора от офиса да ми купят голямо огледало, за да мога и да се наблюдавам добре как съм стъпил с единия крак върху апаратурата и все едно съм Брус Дикинсън.

М. П.: Добре де, но нали трябва да има и коса?

Ф.: Какво да мяткам, а... Еми, ще звънна на Еди и Снежка - евентуално от техния салон да взема една дълга черна перука, защото предпочитам да бъда брюнет.

М. П.: Е, малко русо не е ли по...

Ф.: Не, не, не! Искам да бъда брюнет с дълга черна коса до кръста. Цял живот - мечта, цял живот - плешар. Положението е трагично.

М. П.: Да минем към късите въпроси. Истина ли е?

Ф.: Да. Много съм щастлив, че подписахме договора с Iron Maiden. Запалените почитатели на бандата помнят големия удар, който преживяхме преди години, когато Яник Гърс падна от сцената и си удари главата и те не можаха да дойдат...
Мога да съобщя под секрет, че в надпреварата кой да "вземе" Iron Maiden, ние бяхме с едни гърди пред всички - не защото сме добрите момчета от Sofia Music Enterprises, а просто защото хората казаха: "Мама му стара, бе! Падна оня, удари си главата - айде да не се излагаме и да отидем да видим к'во става там!"

М. П.: Колко време продължиха преговорите?

Ф.: Години! Ние ги пасем вече всяка година... Три пъти ни го начукват, защото минават все през Италия... Имам чувството, че откакто съм се родил, все за Iron Maiden мисля.

М. П.: Има доста неласкави отзиви за този човек, който падна навремето... Никакво съчувствие.

Ф.: Значи, ако трябва да бъда откровен - не е толкова страшно. Първо, самият инцидент с Яник не е кой знае какво, но на запад по принцип гледат на нещата по друг начин. Иначе знаеш - дори и едната ръка ако си оставя, ще изляза на сцената, пък к'вото ще да е!
Каквото станало - станало. Важното е, че този свръх-мастодонт в метъла ще заповяда в нашата мила република.

М. П.: Лично ти ще се подготвиш ли - ако имаш възможност, разбира се - да не си по работа, а сред публиката?

Ф.: Ще направя всичко възможно, но, за съжаление, ще има доста работа, имайки предвид кошмарно грамадната продукция, а такова чудо не е виждано тук - като се започне от местещия се Еди и т.н... Дано да успеем поне един-два пъти да излезем отпред и да видим картинката.

М. П.: Аз съм решил да се включа този път.

Ф.: Разбира се, но не забравяй ластичните дънки и коженото яке. Трябва да бъдем стилни! Аз съм качил доста килограми и приличам на кренвирш, когато обуя ластични дънки, но ще го направя!

М. П.: А бе и аз си пазя едни, ама май се разпраха на коляното...

Ф.: Нищо, това е плюс!

М. П.: А кецовете... Нищо, има време.

Ф.: Да, има време... Знаеш ли, това, което се случва с Iron Maiden, е просто феноменално. Според сведенията, които имаме, успехът е невероятен - например във Финландия са продадени 7 хиляди билета само за 25 минути. Лапат се като топъл хляб и е нещо страшно!
Ние пък правим един реверанс към публиката, като пускаме специална цена от 25 лв. за хората, които първи си купят билети. Освен това, PR отделът ни е приготвил разни изненади...

М. П.: А дали е вярно, че Trivium ще дойдат с Iron Maiden?

Ф.: Ааа, за това не мога да говоря още. Въобще не знаем кой ще бъде с тях. Това се решава от групата и ще ни бъде съобщено тогава, когато те пожелаят... за съжаление. Иначе бих казал с удоволствие, но все още нямаме информация.

М. П.: Добре, кажи с кое парче да завършим. Мисля си за "The Trooper", "Can I Play with Madness" или "Aces High".

Ф.: Те всичките са супер готини, но нямаш ли "22 Acatia Avenue"? То е едно от любимите ми. Иначе целият ни офис си подсвирква "Run to the Hills"...

Права: Тангра Мега Рок

Източник: