MANOWAR - Скот Калъмбъс

05 Март 2007
news page
"Доволни ли сте от съвременната ситуация по света?" "Доволни сме от феновете на Manowar!"

Скот Калъмбъс, героичният барабанист на американските метъл крале Manowar, говори за феновете на квартета, за размазващия нов албум "Gods of War", за феновете, за съвременната ситуация по света, за феновете, за размазващия нов албум, за феновете, за това, дали си струва да се умре за метъла, за феновете и за размазващия нов албум. И за феновете, разбира се.

Васил Върбанов: Хей, Скот, как си?

Скот Калъмбъс: Добре, а ти?

В. В.: И аз. Чудесно е, че се включваш на живо по радиото! Къде се намираш в момента?

С. К.: В Ню Йорк.

В. В.: Как е времето там?

С. К.: Отвратително!

В. В.: Добре, да поговорим за новото ви издание, "Gods of War". Как се чувствате сега, след като албумът вече е факт?

С. К.: Ужасно доволни сме! Албумът е убиец! Това е първата ни концептуална творба и трябва да я слушате от първото до последното парче. Размазващ албум!

В. В.: Има ли връзка между решението ви да пеете за война и съвременната ситуация в света, например напрежението в Ирак и т.н.?

С. К.: Не, ни най-малко. Албумът ни е посветен на северните богове, най-вече на Один, и няма нищо общо със съвременния свят. Идеята на албума е да помогне на хората, които го слушат, да се откъснат от гадостите по телевизията и във вестниците.

В. В.: Да, но все пак се водят войни. Вие, Manowar, доволни ли сте от съвременната ситуация по света?

С. К.: Ами... Доволни сме от феновете на Manowar. Те очакваха този албум от дълго време и мислим, че ще им хареса адски много, както и на нас. Не се вълнуваме особено от това, което се случва по света. Пука ни единствено за феновете ни, да свирим пред тях и да правим размазващи концерти!

В. В.: Освен че е концептуален, различава ли се с нещо "Gods of War" от предишните ви албуми?

С. К.: Винаги сме се опитвали да се развиваме, да работим с последната дума на технологиите и да даваме най-добрия възможен звук, така че новият ни албум не е различен в това отношение. Една голяма, епична... огромна продукция... Размазващ албум!

В. В.: Последното парче в албума ви, "Die for Metal", като че ли разкрива най-добре идеята ви да защитавате "истинския метъл" до последен дъх...

С. К.: Ами... Ние обичаме нашите фенове. Ако ги нямаше феновете на Manowar, ние също няма ше да съществуваме... Винаги се опитваме да напишем по някое и друго парче, с което да отдадем почит на хеви метъл феновете по света. Това е "Die for Metal" (Умираме за метъл).

В. В.: Миналата година Джоуи ДеМайо каза пред списание "Rock Hard", че вярва във феновете и в метъла повече от всеки друг и заяви, че е готов да умре за метъла. А ти, Скот? Би ли умрял за метъла?

С. К.: Да свирим нашата музика, да се потапяме в цялата тази емоция - именно в това вярваме. В хеви метъла! Така че... Защо не?

В. В.: Чудесно. А кой е най-добрият ти приятел сред останалите трима в групата?

С. К.: Всички се разбираме много добре. Ние сме като едно истинско хеви метъл семейство. Непрекъснато ни питат докога ще продължаваме да свирим и докога ще има Manowar. Винаги! Винаги ще има Manowar!

Права: Тангра Мега Рок

Източник: