ONE MAN ARMY & THE UNDEAD QUARTET - Йохан Линдстранд

23 Февруари 2007
news page
"Аз съм фронтменът, "човекът-армия", а зад мен е "безсмъртният квартет"..."

Бившият вокалист на The Crown Йохан Линдстранд представя новия албум "Error in Evolution" на актуалната си банда One Man Army & The Undead Quartet.

Васил Върбанов: Йохан, как си?

Йохан Линдстранд: Добре, благодаря.

В. В.: Поводът да си говорим сега е новият албум на One Man Army & The Undead Quartet, който излиза на 9 март. Защо, по дяволите, решихте да включите в него и кавър версия на парчето на Алис Купър "He's Back (The Man Behind the Mask)"?

Й. Л.: Още навремето, когато бях в The Crown, много исках да запиша тази песен, защото доста я харесвам. Тогава не се получи поради една или друга причина, но сега, когато вече имам нова група, подхвърлих идеята на момчетата, те я възприеха и в крайна сметка версията ни се получи толкова добре, че решихме да я вкараме в албума.

В. В.: Би ли ни казал малко повече подробности относно записите на албума - къде, кога, с кого и т.н.?

Й. Л.: Влязохме в студио през октомври 2006 г. и работихме около 5 седмици. Мястото се казва Studio Deadline и е собственост на бившия ни басист, Вале Аджич. Студиото е свежо, а е и доста евтино, така че имахме възможност да изкараме по-дълго време от обичайното и да се погрижим записите да станат много здрави и тежки. Надявам се и хората да ги харесат.

В. В.: Какво пиехте по време на записите?

Й. Л.: Вода, хе-хе... Сериозно, бяхме в студиото 5 седмици и работихме без прекъсване. Искахме да се концентрираме максимално над новите парчета, така че не сме си правили купони или нещо от сорта.

В. В.: Между другото, хората свикнаха ли вече с дългото име на групата ти или ви знаят просто като One Man Army?

Й. Л.: Кръстих бандата така, тъй като съм голям фен на музиката от 60-те години, а групите от онова време имат имена от този тип. Нали разбираш - аз съм фронтменът, "човекът-армия", а зад мен е "безсмъртният квартет". Мисля, че вплитането на тази идея в екстремната музика е нещо свежо, така че това е името ни - One Man Army & The Undead Quartet.

Права: Тангра Мега Рок

Източник: