THRESHOLD - Андрю МакДърмот

12 Февруари 2007
news page
"Ние свирим прогресив рок, което означава, че ако не прогресираш, значи не си рок!"

Вокалистът Андрю "Мак" МакДърмот представя "Dead Reckoning" - новият студиен албум на британската прогресив метъл банда Threshold. Прочетете го, за да научите някои любопитни подробности за връзката на групата с Дан Суаньо и Marillion, след което обезателно го чуйте - в крайна сметка, не всеки ден се случва световноизвестен прогресив метъл фронтмен да пее с цяло гърло възхвали по адрес на Тангра Мега Рок!

Васил Върбанов: Добър вечер, Мак. Къде се намираш в момента?

Андрю "Мак" МакДърмот: Вкъщи, пред компютъра в спалнята. Давам интервюта цяла нощ.

В. В.: Да поговорим за новия ви албум, "Dead Reckoning". Прави впечатление, че е доста по-директен от предишните издания на Threshold.

Мак: Да, така е. Не искахме да записваме същите неща - в крайна сметка, ние свирим прогресив рок, което означава, че ако не прогресираш, значи не си рок, ха-ха!

В. В.: Прави впечатление, че известният шведски продуцент Дан Суаньо, познат и като бивш вокалист на Edge of Sanity, пее в две от парчетата в новия ви албум. Защо?

Мак: Когато Рич (клавиристът Ричард Уест) ми даде демо вариантите на тези песни, му казах: "По дяволите, няма начин да пея толкова ниско и да ръмжа така!" Рич винаги се опитва да ме тласка в крайности и ме кара да правя чудеса с гласа си, но този път ме успокои, че е намерил кой да изпее въпросните пасажи.

В. В.: Макар и известен като дет метъл вокалист, Дан Суаньо не веднъж е заявявал, че любимата му група е Marillion. Какво мислиш за тях?

Мак: Няма да повярваш... Как се казваше оригиналният им барабанист?

В. В.: Мик Пойнтър.

Мак: Да. Та значи, веднъж записвахме един от албумите на Threshold и си седяхме в градината зад студиото именно с него, с Мик Пойнтър. Сериозно - пиехме чай и изведнъж му изръсих: "Хей, виж, правим си градинско парти!" Нали се сещаш за известната песен на Marillion "Garden Party"? Голям фен съм им, най-вече на ерата с Фиш.

А сега е време да попеем...

Права: Тангра Мега Рок

Източник: