AFTER FOREVER - Сандер Гоманс

19 Март 2007
news page
"Корените на музиката ни произлизат от 80-те години, от банди като Warlock, а не от средата на 90-те..."

Сандер Гоманс - основател, китарист и бекинг вокалист на холандския мелодичен метъл секстет After Forever - представя актуалния, едноименен, пети поред студиен албум на групата си, който ще бъде издаден на 20 април чрез Nuclear Blast.

Васил Върбанов: Хей, Сандер, как си?

Сандер Гоманс: Седя си в домашното ми студио и давам интервюта. Всички са настроени много положително и се чувствам прекрасно.

В. В.: Да започнем с един от задължителните въпроси: Откъде идва името на групата ви?

С. Г.: Много е просто. Навремето слушах доста Black Sabbath, а една от песните им се казва "After Forever". Реших, че това словосъчетание се връзва перфектно на атмосферата в музиката ни, а и започва с "А", така че винаги сме в началото, когато има изреждане на групи по азбучен ред.

В. В.: Новият ви албум също се казва "After Forever", макар че е пети поред, а подобна практика е характерна за дебютни издания. Отбелязвате някакво ново начало или...?

С. Г.: Не съвсем. Този път успяхме да напипаме точния стил, към който винаги сме се стремили. Предишните ни албуми са ту по-мелодични, ту по-класически, ту по-прогресивни... Сега най-сетне успяхме да направим всичко такова, каквото трябва да бъде, за да заявим недвусмислено, че After Forever е завършена група, свиреща в конкретен стил.

В. В.: В новия ви албум има две забележителни гост-участия - Джеф Уотърс от Annihilator и Доро Пеш (екс-Warlock). Защо решихте да поканните именно тях?

С. Г.: Причините са различни. За мен включването на Джеф в записите бе нещо като сбъдната мечта, тъй като винаги съм бил голям почитател на Annihilator. Дори мога да си призная, че солидна част от музиката на After Forever е базирана именно на пасажи от парчета на Джеф Уотърс.
Шо се касае до Доро, исках да покажа на феновете ни, че корените на музиката ни произлизат от 80-те години, от банди като Warlock, а не от The Gathering, Within Temptation и подобни банди от средата на 90-те. Освен това, сценичното ни шоу ни най-малко не е "готик", а по-скоро си е чист рокенрол от 80-те. Доро беше перфектният избор за тази цел.

В. В.: Добре, да оставим музиката да говори сама за себе си. Кое парче би искал да пуснем по радиото сега, в края на разговора ни?

С. Г.: Нека бъде песента с участието на Джеф Уотърс - "De-Energized".

Права: Тангра Мега Рок

Източник: