NEVERMORE -Уоръл Дейн

04 Август 2006
news page
"Надявам се никога да не стигнем до етап, в който хората ще кажат: "Хм, просто поредният албум на Nevermore.""

Уоръл Дейн, вокалист на сиатълските прог-траш метъл майстори Nevermore, в пряка телефонна връзка от Германия непосредствено преди участието на бандата на ежегодния мега-фестивал Wacken Open Air.

Васил Върбанов: Уоръл, как си?

Уоръл Дейн: Чудесно! Седя си тук, в Германия, и се радвам на слънцето.

В. В.: Довечера ще свирите на Wacken Open Air. Готови ли сте?

У. Д.: Това най-вероятно ще бъде Калният Вакен 2006, тъй като синоптиците предричат дъжд и за трите дни на фестивала... Иначе - да, готови сме.

В. В.: Какво ново около Nevermore, като изключим концертните ви участия?

У. Д.: Ами това е - обикаляме Европа, свирим на живо и купонясваме. Фестивалният сезон винаги е много забавен, дори и когато вали, както тази година.

В. В.: Как протичат концертите ви досега?

У. Д.: О, перфектно! Първото ни шоу бе на фестивала Metal Camp в Словения. Беше страхотно, а и цялото събитие се провежда в адски красива местност. Феновете също изглеждаха доволни, така че явно всички се забавлявахме.

В. В.: Трябваше да свирите и на т. нар. фестивал Monsters of Rock в България...

У. Д.: Да, трябваше, но не знам какво стана. Единственото, което ми е известно, е, че фестивалът бе отменен.

В. В.: Какво обяснение ви даде местният организатор?

У. Д.: Никакво. Чух само някакви слухове, че имал проблеми с разрешителното за продажба на алкохол... Предполагам, че никой не знае нищо конкретно.

В. В.: Така е... Какво ще правите след края на турнето ви?

У. Д.: Ще започнем да пишем нови песни и да се подготвяме за записи. Надявам се да влезем в студио не по-късно от пролетта на 2007 г. Междувременно, работя и по солов албум. Възнамерявам да го запиша до края на годината.

В. В.: Кажи ни нещо повече по въпроса, моля те.

У. Д.: Работя заедно с китариста Петер Вихерс, който бе в Soilwork, а един приятел, с когото свирех навремето, ще е барабанист (става дума за Дейв Бъдбил от старата група на Уоръл, Sanctuary). Този албум е важен за мен, тъй като ми предоставя възможност да се занимавам и с музика, различна от Nevermore.

В. В.: Между другото, какво мислиш за новия албум на Iron Maiden, "A Matter of Life and Death"?

У. Д.: Засега съм слушал само една от песните. Звучи точно така, както очаквах - много предсказуемо. Убеден съм, че са доволни от това, което правят, но се надявам ние самите никога да не стигнем до етап, в който хората ще кажат: "Хм, просто поредният албум на Nevermore." Стремим се непрекъснато да се развиваме и да обогатяваме звученето на музиката, която създаваме.

Права: Тангра Мега Рок

Източник: