SINISTER - Аад Клостерваард

04 Април 2006
news page
"Когато ни погледнете, ще видите четирима музиканти, които наистина обичат дет метъла."

След като потънаха в небитието през 2004 г., холандските дет метъл ветерани Sinister се завръщат с освежен състав и убийствен нов албум, озаглавен "Afterburner". Броени дни преди да го представят на живо в София през април 2006 г., бившият барабанист и настоящ вокалист на квартета, Аад Клостерваард, се закани, че ще станем свидетели на "енергично шоу с тонове хедбенгинг, картечни барабанни откоси и всичко останало, необходимо за един действително добър дет метъл концерт"...

Васил Върбанов: Как си, Аад?

Аад Клостерваард: Добре съм и се радвам, че ще дам това интервю!

В. В.: Sinister се завръщат с убийствен нов албум, който ще представите на живо и в София след няколко дни. Защо изобщо се разпаднахте преди две години?

A. К.: Заради множеството проблеми между членовете на групата. От доста време нещата не вървяха гладко, а накрая направо се побърквах... Беше непоносимо. Двамата с Алекс Пол, който тогава бе басист, а сега е китарист на Sinister, поговорихме и стигнахме до извода, че вече не ни доставя удоволствие да сме в групата. Винаги сме свирили дет метъл за удоволствие, а когато то изчезне, няма никакъв смисъл да продължаваш, затова и се разпаднахме.

В. В.: А защо тогава се събрахте отново?

A. К.: С Алекс си останахме добри приятели и продължихме да правим музика. Оказа се, че песните, които композираме, са доста добри - можете да ги чуете в "Afterburner". По същото време зарязах барабаните и станах вокалист, а с палките се зае Пол Белтман. Sinister и концертите вече бяха започнали да ни липсват ужасно, така че бяхме готови да започнем всичко отначало като трио. Освен това, знаехме, че новият ни материал е добър поне колкото стария, ако не и повече, така че в крайна сметка си казахме: "Майната му, възраждаме Sinister!"

В. В.: Да поговорим и за предстоящия ви първи концерт в България, който ще се проведе в София в края на тази седмица. Как изглеждате и звучите на живо?

A. К.: Раздаваме се стопроцентово! Когато ни погледнете, ще видите четирима музиканти, които наистина обичат тази музика. Тотално отдадени сме й. Старая се да показвам на хората за какво пея не само с текстовете, но и с жестовете и сценичното си поведение, използваме въведения към парчетата, така че публиката да ги разпознава по-лесно... Изобщо, ще станете свидетели на енергично шоу с тонове хедбенгинг, картечни барабанни откоси и всичко останало, необходимо за един действително добър дет метъл концерт. Мисля, че се справяме добре, тък като реакциите на изявите ни досега са възторжени.

Права: Тангра Мега Рок

Източник: