THREAT SIGNAL - Джон Хауърд

22 Април 2006
news page
"Израснах с албумите на Fear Factory, така че няма как да не са повлияли на музиката ни."

Самите те посочват Soilwork, Meshuggah, Fear Factory, Pantera и Девин Таунсенд за свои основни вдъхновители... и са напълно прави. Спокойно можем да кажем, че музиката в дебютния албум на този млад канадски квинтет, "Under Reprisal", е смес от творчеството на гореизброените банди. Насрочен за издаване в Европа в края на май 2006 г. чрез Nuclear Blast, въпросният първороден диск на Threat Signal е продуциран от Крисчън Олде Уолбърс от Fear Factory и е смесен от вездесъщия Тю Мадсен, а за всичко останало ще разпитаме основателя и вокалист на групата, Джон Хауърд.

Васил Върбанов: Хей, Джон, как си?

Джон Хауърд: Перфектно!

В. В.: Къде се намираш в момента?

Дж. Х.: В офиса на Nuclear Blast в Германия, по-точно в геймърската стая, заобиколен от трийсетина флипера.

В. В.: Би ли ни разказал накратко историята на Threat Signal?

Дж. Х.: Всичко започна през 2003 г. В началото бяхме само аз и китаристите Рич Хауърд и Кайл МакНайт - първият ми е братовчед, а с втория сме съседи в квартала. Искахме да свирим здрава музика - тежка, но същевременно и мелодична, така че създадохме Threat Signal и започнахме да композираме и записваме песни, Nuclear Blast ги харесаха, предложиха ни договор и... Оттам нещата потръгнаха.

В. В.: Като цяло, канадската музика е синоним на технични песни от изключително висока класа - не само заради Rush, Voivod и The Tea Party, но и заради групи като Kataklysm, Strapping Young Lad и др. Има ли нещо типично канадско и във вашите парчета?

Дж. Х.: О, да, канадска група сме в почти пълния смисъл на думата - почти, тъй като барабанистът (Джордж Парфит) ни е от Щатите. По принцип, канадските метъл банди са рядкост, като изключим споменатите от теб, така че самият факт, че сме от тази държава и свирим тежка музика, събужда любопитството на хората.

В. В.: Дебютният ви албум е продуциран от Крисчън от Fear Factory. Влиянието им е силно осезаемо в музиката ви, прав ли съм?

Дж. Х.: Да. Израснах с албумите на Fear Factory, най-вече "Obsolete" и "Demanufacture", така че няма как да не са вдъхновили музиката ни. Беше чудесно да се работи с Крисчън, тъй като проявяваше искрен интерес към нас, разбираше идеите и целите ни... Преживяването бе вълнуващо.

В. В.: Предстои ви турне със Soilwork...

Дж. Х.: Да! Ще бъде страхотно, тъй като и Soilwork спадат към групите, оказали силно влияние върху Threat Signal.

Права: Тангра Мега Рок

Източник: