MAX MIDSUN - Ким Тунгвог

18 Декември 2006
news page
"Макс Мидсън е наш добър приятел. Името му ни хареса и просто го свихме!"

Младият норвежки квинтет Max Midsun издаде дебютния си албум, озаглавен "Max the 1st", чрез Morningstar Records/Plastichead Distribution през октомври. С помощта на вокалиста Ким Тунгвог се опитахме да разберем нещо повече за този "хибрид от Queens of the Stone Age, System of a Down, Tool, Entombed и Alice in Chains"...

Васил Върбанов: Ким, откъде се обаждаш?

Ким Тунгвог: От апартамента на приятелката ми в Трондхайм.

В. В.: На сайта ви можем да прочетем, че музиката ви е "хибрид от Queens of the Stone Age, System of a Down, Tool, Entombed и Alice in Chains". Заставаш ли стопроцентово зад това твърдение?

К. Т.: Не точно, защото сме група, която иска да създава своя собсвена музика, без да се влияе от други банди. Въпросното изречение е сложено на сайта и на рекламните копия от албума ни от лейбъла с цел привличане на внимание.

В. В.: Кой е отговорен за чудесния звук на песните от диска ви?

К. Т.: Китаристът ни, Рюн Стовнесли - той продуцира албума.

В. В.: На сайта ви е публикувана снимка, на която двамата пушите. Какво по-точно?

К. Т.: Обикновени цигари са, но обичаме да си подръпваме и тревица, хе-хе!

В. В.: Освен че Max Midsun е млада група, създадена преди по-малко от три години и успяла да издаде албум, прави впечатление, че през ноември сте изнесли концерт в Трондхайм с една доста различна от вас банда - Satyricon...

К. Т.: Да, тотално различни сме, но целта бе да привлечем внимание и успяхме. Специално студентите в Норвегия си падат доста повече по музика от типа на нашата, отколкото по здрав блек метъл.

В. В.: Норвегия е известна най-вече с екстремната си блек метъл сцена, но има и други местни групи, например рокаджиите Gluecifer... Какво пропускаме?

К. Т.: Нас, ха-ха! Имаме и банди като Turbonegro и още няколко, но далеч не сме много, а това ни прави донякъде уникални... поне в момента.

В. В.: А какво слушат обикновените хора в Норвегия? Имате блек метъл, имате рокенрол сцена, имате и Max Midsun, но едва ли болшинството улегнали семейства си пускат точно такава музика, особено сега, в навечерието на Коледа...

К. Т.: В Швеция и Норвегия е силно разпространена уникалната за Скандинавския полуостров народна музика - подходяща е за танцуване и се слуша предимно от възрастни хора.

В. В.: Ясно. Какво следва за Max Midsun?

К. Т.: Започваме да работим но следващия си албум през януари и се надявам да го издадем през лятото. Предстои ни и турне в Норвегия, Германия и Англия.

В. В.: Между другото, какво означава Max Midsun?

К. Т.: Един наш добър приятел се казва така - Макс Мидсън. Името му ни хареса и просто го свихме, ха-ха!

Права: Тангра Мега Рок

Източник: