LAUREN HARRIS

24 Юни 2008
news page
"Не смятах да си партнирам с някого, който гледа на мен единствено като на дъщерята на Стийв Харис..."

В края на юни, ден след официалната премиера на дебютния й солов албум "Calm Before the Storm", чаровната дъщеря на Стийв Харис от Iron Maiden, Лорън Харис, пусна нежното си гласче на живо в онлайн-ефира на Тангра Мега Рок...

Васил Върбанов: Здрасти, Лорън, как си?

Лорън Харис: Много добре, а ти?

В. В.: Добре. Предишният път, когато се срещнахме, беше на стадион “Локомотив” в София, точно преди да се качиш на сцената с твоята група, за да свирите преди Iron Maiden.  Какво се случи оттогава насам? Все пак, мина почти година.

Л. Х.: Ами, пак сме на турне. Сега участваме в Somewhere Back in Time Tour заедно с Iron Maiden. Бяхме в Япония, Южна Америка, Мексико и Индия. Свирихме на нови места, където никога не съм била преди. Беше наистина невероятно. В понеделник отново тръгваме.

В. В.: Миналата година каза, че планираш да издадеш албум, но тогава дори нямаше договор със звукозаписна компания, което беше малко изненадващо. Сега обаче имаш договор, а освен това и албум, който излиза през последната седмица на юни и се нарича "Calm Before the Storm". Кажи ни, моля те, малко повече за този диск.

Л. Х.: Това са песните, които свирим през последните три години. Най-накрая ги събрахме на едно място и съм много щастлива. В албума има от всичко - най-вече класически рок, но и поп. Също така има и две балади. Доста е разнообразен. Много съм доволна от резултата.

В. В.: Доколкото знам, албумът е продуциран от барабаниста ти Томи. Наскоро разбрах, че той всъщност е продуцирал неща за Джон Секада, Глория Естефан и Линдзи Лоън. Глория Естефан и Джон Секада са по-скоро латино, отколкото рок. Стоеше ли пред теб въобще въпросът кой да продуцира албума или от самото начало знаеше, че това ще е Томи?

Л. Х.: Много съм доволна от Томи. Той е страхотен продуцент! Работил е с Глория Естефан и съпруга й Емилио 16 или дори 20 години. През цялото това време е бил в тясна връзка с тях, но той обича рок музиката. Любимата му група е Black Sabbath. Израснал е с Kiss и разни такива неща, така че си пада по рока от старата школа.

В. В.: Разкажи ни, моля те, малко повече за договора с лейбъла Demolition Records. Пита ли баща си дали е добър, преди да го подпишеш?

Л. Х.: Да. Искахме да проверим всички възможности, защото не бяхме сигурни към кой издател точно да се насочим и тогава попаднахме на Demolition. Мисля, че хубавото при тях е, че наистина харесват музиката ми, а това за мен е много важно. Не смятах да си партнирам с някого, който гледа на мен единствено като на дъщерята на Стийв Харис. Исках тези хора да харесват и това, което правя. И те го харесаха. Тотално си паднаха по музиката ми, а това за мен беше първото и най-основно нещо. Мисля, че са страхотни! Татко, естествено, се увери, че всичко в договора е наред...

В. В.: Тук трябва да кажем, че колеги по звукозаписна компания са ти групи като W.A.S.P., Twisted Sister, ирландците Therapy? и още някои други...

Л. Х.: Да.

В. В.: Добре. А в твоята група същите хора от миналата година ли са?

Л. Х.: Да, същите са - Ранди, Ричи и Томи на барабаните. Доволна съм, защото групата е в същия състав и не бих искала да сменям никого. Знам, че в групите хората идват и си отиват. Това се случва, защото излизат нови възможности и се случват различни неща. За щастие, при нас все още не се е случило нищо, което да накара някого да си тръгне. 

В. В.: Сега, докато си говорим, чета интервюто с теб от миналата година и виждам, че всъщност следваш плана си - започна с турне, вече имаш договор и албум, сега пак си на турне. Какво следва? Коя ще е следващата стъпка, която ще направи Лорън Харис още по-популярна?

Л. Х.: Надявам се, че всички ще си купят албума. Работим по него от 3 години и най-сетне излиза на пазара. Много съм развълнувана от този факт. Това лято ще свирим на много летни фестивали. Имаме планове да концертираме до края на годината, макар че някои от датите още не са потвърдени. Така че ще има турне, ще се съсредоточим върху албума, а пък догодина - кой знае...

Права: Тангра Мега Рок

Източник: