TANKARD - Андреас "Гере" Геремиа

08 Декември 2008
news page
"Остаряваме, затлъстяваме и побеляваме, но все още сме тук!"

Най-жадната траш метъл група на Германия, Tankard, се завръща с чисто нов студиен албум, озаглавен... "Thirst", разбира се! Повече по темата ще научим лично от основателя и фронтмен на бандата, Андреас Фриц Йоханес Геремия, по-известен с прякора си Гере...

Васил Върбанов: Здрасти, Гере! Как си?

Гере: Добре, благодаря, а ти?

В. В.: И аз, макар че съм леко настинал.

Г.: Аз също, но не е болка за умиране.

В. В.: В такъв случай да поговорим за новия албум на Tankard, "Thirst". Предполагам, че отново става дума за бира?

Г.: Да, макар че заглавието "Thirst" има две значения. От една страна, пичът на обложката на диска действително е много жаден, но от друга - макар да изминаха цели 26 години от създаването на групата, ние самите сме все така жадни и изпълнени с желание да свирим нашия си траш метъл.

В. В.: Доколкото си спомням, първият ви концерт в България бе много, много отдавна...

Г.: Да, доста отдавна - беше през 1992 г., ако не се лъжа... Мисля, че е крайно време да дойдем отново и да си спретнем един щур траш метъл купон. Водим някои предварителни разговори за евентуален концерт и наистина бихме искали да свирим отново при вас, но засега няма нищо конкретно...

В. В.: Добре, разкажи ни нещо повече за записите на "Thirst".

Г.: Отново записвахме с бившия китарист на Holy Moses, Анди Класен, в неговото Stage One Studio. Изключително сме доволни от крайния резултат - получи се един класически траш метъл албум с модерно звучащи китари.

В. В.: Преди няколко месеца организирахме концерт на Holy Moses в София и мога смело да заявя, че се справят отлично и без Анди.

Г.: О, значи и вие организирате концерти?

В. В.: Да.

Г.: Я тогава се свържете с нас по и-мейл - наистина бихме искали да дойдем отново в България!

В. В.: Вече говорим с китариста ви по въпроса... А като зачекнахме темата - може ли да се каже, че Tankard, Holy Moses, Kreator, Sodom и останалите стари групи от първата траш метъл вълна в Германия са обединени в нещо като съюз срещу по-младите музиканти?

Г.: Какво имаш предвид?

В. В.: Ами да се събирате от време на време, да си говорите за добрите стари дни и да се надсмивате над младите групи.

Г.: Да, събираме се от време на време... особено със Sodom - изнесохме няколко съвместни концерта през последните години. Мисля, че двете групи си подхождаме доста и... Остаряваме, затлъстяваме и побеляваме, но все още сме тук!

В. В.: Напоследък се говори доста за т. нар. световна финансова криза. Как мислиш, ще се усети ли влиянието й и върху музикалния бизнес?

Г.: Аз самият съм във финансова криза от 41 години, така че не ми пука, ха-ха-ха!

В. В.: Предполагам, че имате доста нови песни, които не сте успели да включите в албума, прав ли съм?

Г.: Не, не ни остана неизползван материал. Записахме всичко за "Thirst".

В. В.: Какво ще правиш на Коледа?

Г.: Ще изнесем няколко концерта в Германия, първият от които ще е на 25 декември... а на 19 декември излиза албумът ни, така че ще се постараем да го представяме на живо колкото се може повече.

В. В.: Имам усещането, че си доста доволен от "Thirst".

Г.: Да, всички в групата сме доволни от албума и най-вече от звученето му. Отзивите в медиите също са добри... така че продължаваме напред!

В. В.: Накрая ще те помоля да ни кажеш коя е най-добрата бира на света?

Г.: Най-добрата бира е тази, която пием по концертите ни. Именно затова създадохме групата навремето - за да обикаляме по света и да опитваме бирата на различните народи, ха-ха!

Права: Тангра Мега Рок

Източник: