MANOWAR - Джоуи ДеМайо

25 Юни 2009
news page
"Нищо не може да спре силата на Manowar за българските фенове!"

MANOWAR записаха 15 (петнайсет) различни езикови версии на една своя нова песен - 'Father'. Тя ще влезе в предстоящия нов албум на 'Кралете на Метъла'! Българската версия - 'Татко' се радва на закономерен убийствен успех в родния радио ефир. Нищо чудно, че потърсихме самия басист на групата - Джоуи ДеМайо - за коментар на съвременната метъл ситуация, любовта на феновете и още нещо...

едно интервю на Васил Върбанов

ЕТО НИ - НА ЖИВО ПО РАДИОТО С ДЖОУИ ДЕМАЙО, КОЙТО СЕ НАМИРА В ИСПАНИЯ. ЗДРАВЕЙ, ДЖОУИ. КАК СИ? ДВОЙНОТО ЕХО, КОЕТО СЕ ПОЛУЧАВА НЕ МЕ ПРИТЕСНЯВА МНОГО. НАДЯВАМ СЕ И ЗА ТЕБ ДА НЕ Е ПРОБЛЕМ.
Нищо не може да спре силата на Manowar за българските фенове!

ОК, ПРИЧИНАТА ДА СИ ГОВОРИМ С ТЕБ ДНЕС Е ТАЗИ ЧИСТО НОВАТА ВИ ПЕСЕН - ‘FATHER’, КОЯТО Е ЗАПИСАНА, ДОКОЛКОТО ЗНАМ, НА 15 РАЗЛИЧНИ ЕЗИКА. ПРАВ ЛИ СЪМ?
С английската стават общо 16.

ДОБРЕ, А ЗАЩО ВСЕ ПАК?
Защото повечето банди просто искат да изсмучат парите на феновете си, без да дадат нещо в замяна. Трябва да даваш обратно и да показваш колко са важни феновете за теб. И ние определено чувстваме, че трябва дa постъпим така. Това е нашето ‘благодаря’ към феновете, които вярват силно в нас и ни направиха Кралете на метъла.

joey

ВЕЧЕ ДВА ПЪТИ БЯХТЕ В БЪЛГАРИЯ -ПЛАНИРАТЕ ЛИ ТРЕТО ЗАВРЪЩАНЕ?
Да, точно за това преговаряме в момента. Вероятно ще се случи някъде през 2010. Ще се опитаме да докараме целия фестивал 'Magic Circle' в България.

ОЧЕВИДНО ИМАТЕ СИЛНА ВРЪЗКА С ФЕНОВЕТЕ ТУК В БЪЛГАРИЯ, ЗАПИСАХТЕ ПЕСЕН НА БЪЛГАРСКИ, А И ИСКАТЕ ДА СЕ ВЪРНЕТЕ ПАК ТУК. ТИ САМИЯТ УСПЯ ЛИ ДА НАУЧИШ НЯКОИ КЛЮЧОВИ ФРАЗИ НА ЕЗИКА НИ?
Да, но не са неща, които е редно да казвам в ефир.

ДОБРЕ ТОГАВА - АЗ ЩЕ ТЕ НАУЧА -. ПОВТАРЯЙ СЛЕД МЕН – ДОБЪР ДЕН - ТОВА ОЗНАЧАВА HELLO...

Doburr Den...

НАЗДРАВЕ - ТОВА Е Е CHEERS...
Да, ‘nazzdrave’ – това го знам. Казвам го винаги, като пия ракия.

‘ЩЕ СИ ЛЕГНЕШ ЛИ С МЕН’ - VOULEZ-VOUS COUCHER AVEC MOI CE SOIR…
И това го знам... но на френски.

ЩЕ ИМАШ ШЕСТ МЕСЕЦА ДА СЕ ПОУПРАЖНЯВАШ... МОЛЯ ТЕ, ДАЙ НИ  ТЕХНИЧЕСКИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ТЕЗИ ЗАПИСИ, ЗАЩОТО КАТО ЧЕ ЛИ В ПАРЧЕТО НЕ СВИРИ ЦЯЛАТА БАНДА...
Не. Много е трудно да се направи това – да се превежда стих по стих, както го направих аз. Записахме първо всичката музика и после започнахме да работим по превода. Използвахме Skype, така че Ерик да вижда преводача, а и преводачът да може да вижда Ерик. Имахме преводач от България, едно много симпатично момиче, което се казва Нели Стефанова. Тя направи прекрасен превод. Тя е истински фен на Manowar и ние се гордеем, че фен преведе песента за други фенове.

ДА, НО ТОВА СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА ЗАПИСИТЕ НА ВОКАЛИТЕ. ИНАЧЕ В ПАРЧЕТА - ЦЯЛАТА ГРУПА ЛИ СВИРИ?
О, да. Това сме си Manowar, които свирим песните.

НО ВСЕ ПАК, БЕЗ БАРАБАНИ!?
Без барабани. Има версия с барабани, която е включена в новото ЕР на Manowar. То се е качено за платен download на www.Manowar.com.

Joey

ВЧЕРА ИМАХМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГОВОРИМ С ТУРСКАТА БАНДА MANGA -  ТЕ ЩЕ СВИРЯТ НА ЕДИН ФЕСТИВАЛ В СОФИЯ, НО ТОВА Е ОТДЕЛНА ИСТОРИЯ.  ПУСНАХМЕ ИМ ВЕРСИЯТА НА ПЕСЕНТА НА ТУРСКИ, НАРЕЧЕНА ‘BABA’ И ВОКАЛИСТЪТ ИМ НИ КАЗА, ТОЙ МЕЖДУ ДРУГОТО Е ФЕН НА MANOWAR, НО  КАЗА, ЧЕ НЕ РАЗБИРА СЪВСЕМ ТЕКСТА, КОЙТО ЕРИК ПЕЕ НА ТУРСКИ. ИМАХТЕ ЛИ ДОБЪР ПРЕВОДАЧ И ЗА ТОЗИ ЕЗИК?
Да! Ние имахме най-добрите преводачи от всички езици, защото те са фенове на Manowar, които го правят от сърце, а не за пари!!!

МОЖЕМ ЛИ ДА КАЖЕМ, ЧЕ ‘FATHER’ Е РЕЛИГИОЗНА ПЕСЕН?
Не, не можете да кажете, че е религиозна песен! Мисля, че хората могат да я интерпретират като песен за Бог-отец или просто за един обикновен баща в едно семейство – може да има различно тълкувание за всеки отделен човек.

В ТАЗИ ВРЪЗКА, ИМАШ ЛИ БРАТЯ И СЕСТРИ, ИЗВЪН ТАКА НАРЕЧЕНОТО СЕМЕЙСТВО НА MANOWAR?
Да, имам брат.

И ТОЙ ЛИ СЕ ЗАНИМАВА С МУЗИКА?
Не. Той е художник и фотограф.

КАК СЕ КАЗВА?
Марк.

ПО-ГОЛЯМ ИЛИ ПО-МАЛЪК Е ОТ ТЕБ?
По-малък е. Майка ми и баща ми винаги са искали да имат адвокат и лекар в семейството, а какво се получи - музикант и художник.

МОГА ДА ТИ КАЖА, ЧЕ ПЕСЕНТА ВИ ДОСЕГА Е СТИГНАЛА ДО 4-ТА ПОЗИЦИЯ В НАШИЯ СЕДМИЧЕН ЧАРТ TUBOURG TOP 40. ТУК ГЛАСУВАТ ФЕНОВЕТЕ ВИ ЗА ВАС...
Искам да благодаря на радиото от мое име и от името на групата, както и да благодаря на феновете, че гласуват за песента и ги моля – кажете на всички за тази песен. Мислим, че има специално послание и доказва, че хеви метълът не е глупава музика и че нашите фенове са най-добрите и най-силни в България и всеки го знае!

права Тангра Мега Рок

 

Източник: