ARKAEA - Реймънд Херера

29 Юни 2009
news page
"Всичко може да се случи"

Един от най-яките метъл барабанисти на планетата се включи пряко в специализираната ни програма 'Тангра Метъл Шок', в понеделник,  около 23:00 БГ време.

Ще стане дума за големия скандал около името FEAR FACTORY, както и за ARKAEA - новата група, в която Реймънд участва заедно с Крисчън - тоест ARKAEA си е 1/2 Fear Factory.

ВСИЧКИ ОБИЧАТ РЕЙМЪНД!

едно интервю на Васил Върбанов

МИНАХА 2 ГОДИНИ ОТ ПОСЛЕДНОТО НИ ИНТЕРВЮ С ТЕБ. ТОГАВА БЕШЕ РАЗОЧАРОВАН ОТ ПРОВАЛЕНИЯ КОНЦЕРТ НА FEAR FACTORY В БЪЛГАРИЯ ПО ВИНА НА ПРОМОУТЪРИТЕ, НО СЕГА ИМАШ ПО-ДОБРА ПРИЧИНА ДА СИ НАС – ПРЕДСТОЯЩИЯТ АЛБУМ НА ARKAEA.  ТАМ СТЕ ТИ, КРИСЧЪН И ДВАМАТА ПИЧОВЕ ОТ THREAT SIGNAL. КАКВО Е УСЕЩАНЕТО В БАНДАТА?
Супер е. Крисчън се познава с Джон от по-дълго време. Той продуцира първия албум на Threat Signal и така се запозна с Джон Хауърд, певеца на бандата. Аз се запознавах с него чак когато започнахме да работим по Arkaea. Мина година оттогава и се разбираме чудесно. А и Пат е супер пич също!

ОТ МУЗИКАЛНА ГЛЕДНА ТОЧКА, ТИ КАТО БАРАБАНИСТ ТРЯБВА ДА СИ ПО-ЗАИНТЕРЕСОВАН КОЙ ЩЕ Е БАСИСТЪТ. ТАКА ЧЕ – ПАТ ЛИ БЕШЕ ПЪРВИЯТ ВИ ИЗБОР?
Всъщност, доколкото знам, Крисчън беше говорил с пича от Mudvayne, както и със Сам от Limp Bizkit. Но после Джон започна да настоява Пат да е басистът. Той се оказа прекрасен избор – добър музикант, много бърз.

ЧИСТО ТЕХНИЧЕСКИ, КОЛКО ВРЕМЕ ВИ ОТНЕ ДА ЗАПИШЕТЕ АЛБУМА ‘YEARS IN THE DARKNESS’, А И ВСЪЩНОСТ КЪДЕ ГО НАПРАВИХТЕ?
Започнахме някъде през септември 2008 и завършихме с всичко, включително и мастерирането, през първата седмица на май. Значи е отнело 9 месеца. Ние обаче не бързахме, отделихме му време. Записахме почти всичко в моето студио, което притежавам от 2006 насам, така че успяхме да запишем всичко сравнително евтино и накрая да наемем Тери Дейт да го мастерира.

arkaea

ВИЕ СТЕ ДОСТА ИЗВЕСТНИ С ВСИЧКИ НЕЩА, КОИТО ПРАВИТЕ, НАЙ-ВЕЧЕ ТИ И КРИСЧЪН, НО И ПАТ И ДЖОН СЪЩО... МОЖЕМ ЛИ ДА КАЖЕМ, ЧЕ ARKAEA Е ПРОСТО ВРЕМЕНЕН ПРОЕКТ ИЛИ Е ПЪЛНОКРЪВНА БАНДА?
Определено е банда. Работим заедно от година и половина вече, работим, за да направим Arkaea истинска банда. Това ни е основното занимание през този период. Затова и се отнасяме към албума, като към истинско издание, а не някакъв проект. Имаме планове да направим доста турнета. Това ни е главният фокус. И ще ни бъде за известно време поне.

МОЖЕМ ДА ОЧАКВАМЕ И ВТОРИ АЛБУМ ОТ ВАС?
О, да – определено! Ще продължим да правим албуми с Arkaea. Това е началото на една нова банда. Така че, сещаш се, ще работим здраво, за да я направим успешна.

НЕ МОГА ДА НЕ ТЕ ПИТАМ ЗА ТОВА, КОЕТО СТАНА МИНАЛАТА СЕДМИЦА, ЗАЩОТО БЕШЕ СИЛНО РАЗПРОСТРАНЕНО В ИНТЕРНЕТ – ПРОБЛЕМИТЕ МЕЖДУ ТЕБ И КРИСЧЪН ОТ ЕДНА СТРАНА И ДИНО И БЪРТЪН, КОИТО РЕШИХА ДА ИЗПОЛЗВАТ ИМЕТО FEAR FACTORY, ОТ ДРУГА. РАЗБРАХМЕ, ЧЕ ТУРНЕТО ИМ Е ОТМЕНЕНО. НЯКАКВИ НОВИНИ ОКОЛО ТАЗИ СИТУАЦИЯ?
За съжаление, нищо не се е променило. Не знам вашите слушатели колко са следили какво се случва, но Дино и Бъртън се сприятелиха отново и решиха да работят заедно, но проблемът е, че кръстиха бандата си Fear Factory. Не са говорили с нас, не сме се срещали, нямахме договор или споразумение и просто отидоха и го направиха. Аз и Крисчън разбрахме, когато разбраха всички – когато излезнаха по пресата и дадоха интервюта. И ние си казахме ‘чакай, чакай, така не се работи’. А сега вече стана проблем, защото трябваше да отменят дати.

ПИТАМ ТЕ, ЗАЩОТО, КОГАТО ПУСНАХМЕ НОВИНАТА ЗА ТОВА МИНАЛАТА СЕДМИЦА, ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ НА СЛУШАТЕЛИТЕ НИ БЯХА ОТ ТИПА НА ‘НЕ МОЖЕ ДА ИМА FEAR FACTORY БЕЗ БАРАБАНИТЕ НА РЕЙМЪНД ХЕРЕРА." И НЕ ГО КАЗВАМ, ЗА ДА СЪМ ЛЮБЕЗЕН. НО МИСЪЛТА МИ Е – ВИЖ КОЛКО МНОГО БАНДИ СЕ СЪБИРАТ СЕГА, ПОСЛЕДНИЯТ ПРИМЕР СА FAITH NO MORE...
Да, това е невероятно!

...А ВИЕ ПРАВИТЕ ТОЧНО ОБРАТНОТО... ТОВА ЗНАЧИ ЛИ, ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ВИДИМ FEAR FACTORY ЗАЕДНО ОТНОВО? ИЛИ НИКОГА ДА НЕ КАЗВАМЕ ‘НИКОГА’?
Трудно е да се каже на този етап. Аз бих казал никога, само дето като гледам, че Дино и Бъртън са приятели отново... а нали именно те бяха причината бандата да се раздели през 2001. Спомнете си, Бъртън напусна бандата. Аз го накарах да се върне, но тогава трябваше да махна Дино. Аз лично трябваше да го разкарам и да направя реорганизацията. Но, ако те са приятели отново, всичко може да се случи.

Herrera

А ОСВЕН ARKAEA И СОБСТВЕНОТО ТИ ЗВУКОЗАПИСНО СТУДИО, С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАШ НАПОСЛЕДЪК?
Работя с моята продуцентска компания – правим музика за видеоигри. В момента работим за 4 игри. А също така притежавам компания за напитки, която произвежда енергийната напитка ‘Cocaine’.

ТОВА КАК ВЪРВИ?
Върви добре. Имаме доста продажби в Щатите. А и продуцентската компания се развива. Работим доста в моето студио и правим музика за доста игри, което е забавно.

НИЕ ЗАБЕЛЯЗАХМЕ ТУК ПО НЯКОИ МАГАЗИНИ, ЧЕ ИМА НАПИТКА ‘LEGAL COCAINE’. ТОВА СЪЩОТО НЕЩО ЛИ Е?
Не. Ако е в черен кен, не е. Има една компания в Полша, която прави копие на нашия продукт. Нашата се продава в сини и червени кенове. Това е истинската енергийна напитка ‘Cocaine’. Тия в Полша се опитват да направят евтина версия на нашата напитка.

права Тангра Мега Рок

Източник: