VENDETTA - Марин & Мишо

05 Октомври 2009
news page
"Ние сме си ъндърграунд банда, нямаме договор с никого и можем да правим, каквото си искаме."

Ключовата софийска хардкор банда ще се качи отново на сцената на фестивала Hate City 2009 в София!

За първи път, след 4-годишно отсъствие, VENDETTA отново в оригиналния състав. Това трябва да бъде отбелязано с едно хубаво интервю в Panic Attack - хардкор-пънк шоуто на радио Тангра Мега Рок. От VENDETTA присъстват китаристът Мишо (на снимката у лево) и барабанистът Марин.

едно интервю на Александър Бояджиев

VENDETTA

ЗАЩО СЕ РАЗПАДНАХТЕ ПРЕДИ 4 ГОДИНИ И ЗАЩО СЕГА СЕ СЪБИРАТЕ ОТНОВО?
Марин:
Не сме се разпадали, просто спряхме да бъдем активна група! Не че сме се разпаднали, ние поддържахме контакти, просто нямахме възможност да го правим, както го правехме преди. И взехме някакво решение, знаете как се случва – всеки живот си върви, нямаше как.

Делян сега си е тук! Събрахме се всички наново, заедно сме, има възможност да се виждаме по-често. Това е нещо, което така или иначе винаги сме искали да стане, защото никой от нас не е казвал: “аз не искам повече да се занимавам!” Пробвахме да видим какво ще стане. Направихме 3-4, може би 5 нови парчета, които още не са съвсем готови. Две от тях обаче са напълно готови и ще ги изсвирим на концерта в събота.

Решихме, че можем да пробваме! Сега, без да го обявяваме, като ‘завръщане’ или еди какво си. Знаеш, как стоят нещата...просто както стане!

Е, ТО СИ Е ЗАВРЪЩАНЕ, МАЛКО ИЛИ МНОГО...
Марин: Е да, в известен смисъл!

ВСЕ ПАК ВИ НЯМАШЕ 4 ГОДИНИ...
Марин: Мдааа, мммм..

ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАШЕ ЕДНА ДРУГА ГРУПА, КОЯТО БЕШЕ БЛИЗО 90% VENDETTA....СТАВА ДУМА ЗА A.D.I.M....
Марин:
Да, можем да го наречем страничен проект. Идеята там беше да не се акцентира толкова върху нея, да няма такава отговорност, каквато в един момент имаше Vendetta.

В случая A.D.I.M. можехме за правим каквото си искаме, когато имаме време да отделяме за тази група. Пробвахме да ескпериментираме с по-различни парчета, по-различен вид.

Част от тези парчета, които са мислени там, малко ги преправихме. Но има и чисто нови, съвсем на VENDETTA. Дори ще открием концерта в събота с едно от тях, казва се ‘Vendetta’. То си е правено от всички нас – шестимата!

VENDETTA 2009!
Марин:
In full effect!

ДА СЕ ВЪРНЕМ ОБАЧЕ КЪМ 2005-ТА, КОГАТО СПРЯХТЕ...ТОГАВА НЯМАШЕ НЯКАКВА ОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ И ТРЪГНАХА МНОГО СЛУХОВЕ...ЯСНО Е ЧЕ СЕГА, КАТО СЕ СЪБИРАТЕ ПАК, НЕ Е ИМАЛО НЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ МЕЖДУ ВАС...
Марин: Е, най-малкото, както вече казахме, 90% бяхме в A.D.I.M., а пък ако да кажем - не искахме с Шута, той си се занимава с 4 групи, а ние можехме да ползваме това име – Vendetta. Просто не искахме да правим нещо, в което не сме всичките заедно. НЕ можехме да се излигавм с Vendetta – ние давахме 100 %  от себе си в тази група и в момента, в който усетихме, че не можем 100 % - го сотавихме малко да почине. Никога не е имало Rest in Peace обаче, ха ха ха.

Идеята сега е, ако има материал, да запишем нов албум! Не мога да кажа, кога и как, но факт е, че има парчета, които са чисто нови.

VENDETTA
Мишо, Шута и Марин, бекстейдж на 3 години радио Тангра Мега Рок със Sepultura

ЗНАЧИ, ТОВА НЕ Е ЗАВРЪЩАНЕ САМО ЗА ЕДИН-ДВА КОНЦЕРТА?
Марин:
Да, не сме си казали, значи сега ще направим Истанбул, след това София и после Солун и Скопие и край!

Не го правим само за тези концерти, но не мога да кажа докъде ще продължим. Половината от нас са семейни с деца, а това са сериозни отговорности...

ТОЕСТ, НЕ СЕ АНГАЖИРАТЕ С ТЕЖКИ БЪДЕЩИ ПЛАНОВЕ...
На всички ни се иска да направим нов албум, което значи, че е доста възможно да продължим. Може би няма да е като едно време и непрекъснато, но все пак ние сме си ъндърграунд банда, нямаме договор с никого и можем да правим, каквото си искаме.

НАШ СЛУШАТЕЛ ПИТА, ЩЕ ИМА ЛИ МЪРЧЪНДАЙЗ НА КОНЦЕРТА В СЪБОТА И НЯКАКВИ ДИСКОВЕ?
Мишо:
Да, ще има диск с всички издания на групата – пълносвирещия албум, плюс първите две издания, под формата на 3 way split-а с Last Hope и Skinflick. Говорим само за трите песни на Vendetta. След това имаше, ако помните, един сингъл с Outrage, записани на живо в ‘О Шипка’ в далечната 2004-та май беше.

СЪЩО МНОГО ЯК СПЛИТ БЕШЕ...
Мишо:
Ще се продава диск, с освежен външен вид. Нещо по-актуално на бандата. Ще има много яки фанелки – Делян ги направи. Голямо цветово разнообразие – за всякакви полове, размери и фантазии.

ДРУГ СЛУШАТЕЛСКИ ВЪПРОС – С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА VENDETTA, ОСВЕН С VENDETTA И С МУЗИКА?
Мишо: С мнооо мръсни, тъмни неща – тайни за обществото.

ГРАБЕЖИ И УБИЙСТВА? 
Мишо: Не, нищо незаконно, само тъмно и мръсно...
Марин: Не, истината е, че всеки работи...
Мишо: Шегата настрана, Саше – ти знаеш, защото сме близки, знаеш, че откакто Дидо беше в чужбина, появиха се нови представители на семейството. Делян има Пламен, Симеон има Боян. Аз съм кръстник на Боян.

Ние с Марин направихме BFDM (това вече не е дете, а група), които в последните 3 години стават все по-активни.  
Марин: А другите две деца?

ДА, И ВИЕ ИМАТЕ ДЕЦА...
Марин:
Специален поздрав!

VENDETTA

КАЖЕТЕ ЗА НОВИТЕ ПАРЧЕТА НА VENDETTA...ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ КОРЕНИТЕ ЛИ СА?
Марин: Пак са с нашите влияния – има хардкор, има метъл, има хип-хоп влияния.

права Тангра Мега Рок

Източник: