DESTRUCTION - Шмиър

14 Юни 2010
news page
"Германия има сили да стане Световен шампион по футбол"

Лидерът на култовата немска ТРАШ група се включва пряко в нашата програма по време на мача Холандия - Дания.

DESTRUCTION току що обявиха, че по силата на нов издателски договор се връщат в старата си звукозаписна фирма Nuclear Blast, а през юли ще участват във втория ден на фестивала Kavarna Rock Fest 2010. Имаме за какво да си говорим...

едно интервю на Васил Върбанов

ХЕЙ, ШМИЪР, КАК Я КАРАШ?
Страхотно! Гледах супер мач, а освен това имахме и много як концерт този уикенд, така че се чувствам наистина великолепно.

ЯВНО ГЛЕДАШ СВЕТОВНОТО ПО ФУТБОЛ. ГОРД ЛИ СИ С ГЕРМАНСКАТА ПОБЕДА НАД АВСТРАЛИЯ СНОЩИ?
Според мен австралийците трябва да си гледат крикета, оставиха ни прекалено много лесни възможности, но трябва да кажа, че нашият млад отбор игра наистина добре и се надявам да продължат в същия дух.

КОЙ ЩЕ СТАНЕ СВЕТОВЕН ШАМПИОН?
Трудно е да се каже, защото добрите отбори едва сега започват да играят. Предстои Испания да направи първия си мач, а също и Бразилия – както винаги те са основният кандидат за първото място.

Ако германците продължат, както започнаха, имаме шансове да спечелим. Това е най-добрият млад отбор, който имаме от много години насам! А освен това сме и много добър турнирен боец, така че ще видим! Според мен битката ще бъде между Германия, Англия... може би Холандия, Бразилия и Испания.

КАТО ГОВОРИМ ЗА ГОЛЕМИТЕ МЕТЪЛ НАЦИИ С АКТИВНИ СЦЕНИ – АМЕРИКАНЦИТЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ МНОГО ОТ ТОВА, КОЕТО НАРИЧАТ СОКЪР, АНГЛИЧАНИТЕ СА ПО-ИЗВЕСТНИ С БРИТ ПОП БАНДИТЕ, КОИТО СТОЯТ ЗАД НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР, А МЕТЪЛ ЛЕГЕНДИТЕ ИМ КАТО ОЗИ И ЛЕМИ ЖИВЕЯТ В ЩАТИТЕ – ОСТАВАТЕ ВИЕ ГЕРМАНЦИТЕ, А МНОГОТО МЕТЪЛ ФЕНОВЕ У ВАС ИЗГЛЕЖДАТ ЗАПАЛЕНИ И ПО ФУТБОЛА…
Е, не всички германски метъл музиканти се интересуват от футбол, но има групи, като например TANKARD, които са много запалени фенове.

Футболът е спорт №1 в Германия и съответно много хора са тренирали като деца. Самият аз играех футбол в един отбор в продължение на много години, преди метълът да стане по-важен за мен, защото групата се издигна на по-високо професионално ниво. Наистина, играех футбол в продължение на много години!

Според мен, Германия има силни традиции в тази игра и това обяснява, защо много от метълите у нас са и футболни фенове!

ГОЛЯМАТА НОВИНА ТАЗИ СЕДМИЦА Е, ЧЕ DESTRUCTION СЕ ВЪРНАХТЕ В СТАРАТА СИ ЗВУКОЗАПИСНА ФИРМА - NUCLEAR BLAST. КОЕ Е ПЪРВОТО НЕЩО, КОЕТО ЩЕ ИЗДАДЕТЕ СЕГА?
Чисто нов албум! Вече започнахме да работим по него и дори имаме готови – завършени 10 песни, които влизаме да записваме следващия месец.

Естествено за нас е много мотивиращо това, че се върнахме в Nuclear Blast, защото през годините от там излязоха най-добрите ни неща.
Най-добрите ни години минаха под шапката на тази фирма и съм много щастлив, че се върнахме пак при тях.

Това наистина ни мотивира за новия албум, който ще бъде по-бърз и по-траш, както и песните са по-агресивни в сравнение с предишните ни албуми. Завърнахме се у дома и в същото време към антихристиянската традиция в писането на песните.

ЩЕ СВИРИТЕ НА ФЕСТИВАЛА В КАВАРНА ТАЗИ ГОДИНА – НА 23 ЮЛИ – КАКВИ СА ТВОИТЕ ОЧАКВАНИЯ?
Харесвам Каварна, познавам мястото добре, защото вече сме свирили там и знам, как е. Бихме искали да останем повече в България, за да се позабавляваме, а не просто да кацнем, да свирим и да са качим обратно в самолета.

Eстествено, ще представим програма от тотални класики от последните 27 години! Надявам се да имаме достъчно време за един по-дълъг сет, но все още не знам, тъй като от организаторите зависи, колко време ще ни отпуснат! По принцип ни трябват 1 час и 50 минути, за да ударим всичките наши класически парчета!

БИ ЛИ ЗАВЪРШИЛ С ПРОГНОЗИ ЗА МАЧОВЕТЕ ДНЕС?
Да, разбира се. Според мен, Холандия ще победи Дания с 2:1 или 2:0, след това Япония ще бие Камерун с 1:0 и в последния мач – Италия и Парагвай ще завършат на равно – 0:0.

права Тангра Мега Рок

Източник: