CENTER - Тони и Симо

01 Август 2011
news page
Победителите в конкурса на Jack Daniel's Battle of The Bands преди участието си на Spirit of Burgas 2011

CENTER спечелиха конкурса тази пролет, което се въприе донякъде като изненада, защото групата свири изцяло инструментална музика.

Сега CENTER ще се изправят и на Jack Daniel's РОК Арената на фестивала Spirit of Burgas 2011, а седмица преди това, двама от тях са в студиото на радио Тангра Мега Рок в шоуто на Насо Русков.

Това са основателите на CENTER - китаристът Тони (вдясно) и барабанистът Симо.

CENTER действат в една репетиционна с групи като PANICAN WHYASKER и BABYFACE CLAN, но свирят по-друга музика. Самите те я определят като по-скоро стоунър ориентирана.

Колкото и да е банално, TOOL e една от бандите, които ни обединяват като тенденция. Но не искаме да спрем и да свършим дотам. Примерно групи като AMPLIFIER, които ще идват сега и ще свирят и те на фестивала...MASTODON е група, която много, много ни радва, SOUNDGARDEN пък е група, която ни е формирала, както и цялата сиатълска вълна.” – споделят двамата в нашето студио.

Лично аз имам блус бекграунд, много ми харесват старите блусари!” – допълва Тони, който, както се оказва, участва и в проекта JASMINE WHALE заедно с Нуфри от Panican, Боби Струкански от BFC и Косьо от Bluba Lu.

Слушай цялото интервюто ТУК ДОЛУ.

CENTER 

Източник: