ANTHRAX - Джоуи Беладона

29 Август 2011
news page
За новия албум на групата, за приятелството и за добрите адвокати в бизнеса!

Новият студиен удар на групата от Ню Йорк се казва 'Worship Music' и излиза на 12 септември от Nuclear Blast/Wizard.

Това е първият албум на групата с вокалиста Джоуи Беладона след излезлия през далечната 1990 'Persistence Of Time'.

Беладона е редом с китаристите Скот Иън и Роб Каджано, басиста Франк Бело и барабаниста Чарли Бенанте. Групата първоначално записа албума с певеца Дан Нелсън, но след като той напусна, презаписаха всичко наново с Беладона.

ANTHRAX са на турне с голямата четворка, тоест с Metallica, Slayer и Megadeth. Скот Иън обаче е заместван на тези дати от китариста на Sepultura, Андреас Кисер, защото жена му роди първото им дете.

Говорим за всичко това по телефона с ДЖОУИ БЕЛАДОНА.

едно интервю на Васил Върбанов

ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НОВИЯТ СТУДИЕН АЛБУМ НА ANTHRAX! КАКВО Е НАСТРОЕНИЕТО ОТ ВАШАТА СТРАНА НА ОГРАДАТА?
Ами, много е вълнуващо когато най-после всичко е готово за излизането на новия албум.

ЗНАЕМ, ЧЕ ТОЙ ПЪРВОНАЧАЛНО БЕ ЗАПИСАН С ДАН НЕЛСЪН. НА ТЕБ КОЛКО ВРЕМЕ ТИ ОТНЕ ДА ЗАПИШЕШ ВОКАЛИТЕ?
По една песен на ден. По четири-пет часа, не кой знае колко дълго. За мен процесът беше доста бърз. Не сме се затлачвали, по ден на песен беше напълно достатъчно. Освен когато имаше някои моменти, които искахме да подобрим или да пипнем тук-таме, но 99% от парчетата станаха за по един ден.

ANTHRAX

НАСКОРО С ВАС СВИРИ ДОБРИЯТ ВИ ПРИЯТЕЛ АНДРЕАС КИСЕР ОТ SEPULTURA. ВПОСЛЕДСТВИЕ ЧЛЕНОВЕ НА ANTHRAX ИЗРАЗИХА ВЪЗТОРГА СИ ОТ ТЕЗИ КОНЦЕРТИ. НАИСТИНА ЛИ БЕШЕ ТОЛКОВА ЯКО?
Да, беше. Превърна се в специално събитие, защото адски си допаднахме. Той се кефеше жестоко, понеже ни е фен, а от друга страна и ние сме фенове на неговата група. Бяхме като малки деца, супер забава! Свирихме убийствено. Беше весело да правим парчетата с друг човек, макар че това се случи по принуда.

ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА БЕ, ЧЕ СКОТ ИЪН СТАНА БАЩА. ВИЕ ИМАХТЕ ЛИ ВЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА СЕ ПОЧЕРПИТЕ ЗА БЕБЕТО?
Не.

КАТО СТАНА ДУМА ЗА ДЕЦА, ТИ СИ НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯТ В ANTHRAX. ТОВА ИМАШЕ ЛИ НЯКАКВО ЗНАЧЕНИЕ В НАЧАЛОТО, КОГАТО ГРУПАТА ТЕПЪРВА ПРОХОЖДАШЕ И ВСИЧКИ БЯХТЕ ДОСТА МЛАДИ.? ТИ БЕШЕ 23-24, А СКОТ НА 20...
Ако трябва да бъдем точни, аз бях на 25. Не, за мен няма никаква разлика. Даже в момента съм толкова жизнен, колкото когато и да е било. Не мисля са възрастови групи и граници. Не мисля, че има някаква граница, след която трябва да се пенсионираш. Ако усещаш, че вече не ти се свири и нещо не е наред, тогава е логично да се замислиш за възрастта, но аз лично нямам такива мисли.

ANTHRAX

СЕГА КАДЖИАНО Е НАЙ-МЛАДИЯТ В ГРУПАТА. ТОЙ Е ЕДВА НА 34. ВИЕ, СТАРИТЕ ПРЪДЛЬОВЦИ, ТОРМОЗИТЕ ЛИ ГО?
Хаха, Роб е много странен и забавен. Да, закачаме го, но това се случва на всички ни, никога с лош умисъл, просто се бъзикаме един с друг. Но не повече с него, отколкото с който и да е от нас. Той се бъзика с мен толкова, колкото и аз с него.

ДОКОЛКОТО ПОМНЯ, КАДЖИАНО БЕ ПРОДУЦЕНТ НА 'WE CAME FOR YOU ALL' ПРЕЗ 2003-ТА, НО НЕ И НА НОВИЯ АЛБУМ. ЗАЩО?
Ами, нямам представа. Може би групата е търсела друг "чифт уши", някой с по-различни качества. Роб обаче не остана изолиран и при създаването на новия албум - той доста е "пипал" по него.

ЕДИН ОТ ПРОДУЦЕНТИТЕ НА 'WORSHIP MUSIC' - ДЖЕЙ РАСТЪН, СЪЩО ТАКА ПОМОГНА ПРИ СМЕСВАНЕТО НА DVD-ТО, КОЕТО СНИМАХТЕ В СОФИЯ. ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ОНЗИ КОНЦЕРТ БЕ ПАМЕТЕН И ЗА ВАС?
О, да, доста паметен. Почти всеки ден някой споменава, че е гледал някъде откъс от това DVD. Беше жестоко. Радвам се, че от това се получи и нещо като наше самостоятелно концертно DVD, макар да е част от едно огромно шоу, в което участваме всички. Но изглежда, че и немалко хора гледат на него и като на наш лайв. Хубаво е, че има нещо такова, което е уловило момента и хората могат да го притежават. Освен това те имаха шанса да го гледат на кино, а ние не. Аз щях да съм много щастлив ако можех да го гледам на живо на киноекран.

ANTHRAX

ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ ТЕЗИ ДНИ ДАВАШ МНОГО ИНТЕРВЮТА. ВЕРОЯТНО ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯШ НА МНОЖЕСТВО ВЪПРОСИ ЗА "ГОЛЯМАТА ЧЕТВОРКА" И ЗА ДАН НЕЛСЪН. КОЛКО ЧЕСТО ТЕ ПИТАТ ЗА НОВИЯ ВИ АЛБУМ?
Е, ясно е, че всички се интересуват от "Голямата четворка". Това е супер яко събитие, голям кеф е и е супер, че се случва. За Дан Нелсън не ме питат много, пък и аз не обръщам внимание на това. Това си беше тяхна работа, не моя, а и изобщо не следя какво се случва със самия него. Що се отнася до албума, хората се интересуват от него. За тях той е нещо ново и вълнуващо. Питат ме как сме го правили, дали съм записвал през деня или вечерно време, дали е същият или има нови неща и така-нататък. В албума има много нови неща, добавени и презаписани нови китари, чисто нови бас партии, чисто нови вокали, доста нови партии на барабаните, абсолютно нови сола, миксът също е съвсем нов. По принцип той така или иначе съвсем не беше готов. Хората си мислят, че е бил изцяло записан и само сме разкарали старите вокали.

ТИ КАКВА МУЗИКА СЛУШАШ НАПОСЛЕДЪК?
О, слушам какво ли не! Постоянно сменям дисковете, дори не знам откъде да започна. Слушам най-различна и разнообразна музика. В един и същи ден мога да си пусна Джон Мейър и Шаде, а вечерта - Judas Priest. Няма нищо конкретно, слушам всичко, отворен съм към всичко. Естествено напоследък слушам новия Anthrax, за да си припомня моите партии.

И НАКРАЯ, ИМАШ ЛИ ДОБЪР АДВОКАТ?
Добър адвокат? Не. Сигурен съм, че мога да си намеря обаче. Познавам разни. Защо питаш?

ANTHRAX

ВЪВ ВАШАТА БАНДА ЧЕСТО СЕ СМЕНЯ ПЕРСОНАЛЪТ, А И В ДНЕШНО ВРЕМЕ Е ХУБАВО ДА ИМА КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНЕШ АКО ВЪЗНИКНАТ ПРОБЛЕМИ.
Е, да се надяваме, че няма да се стигне до там. Естествено показал съм разни документи на адвокат и така-нататък. Но ако всичко е наред, така би трябвало да си остане. Всичко би трябвало да е много просто и ясно. И ако всички спазват своята страна от уговорката, няма да се стига до адвокати. Но ако на човек му потрябва, винаги могат да се намерят добри, пълно е.

права Тангра Мега Рок

Източник: