ЕЙДРИЪН СМИТ отмени концерта на новата си група - БИЛ РЕКЛАМИРАН

30 Ноември 2010
news page

След като миналата седмица ви съобщихме, че китаристът на IRON MAIDEN участва в новото формирования, заедно с членове на Sikth, Murder One и Vacant Stare, сега Ейдриън се е оттеглил.

Групата, която под името the Primal Rock Rebellion трябваше да изнесе първия си концерт на 15 януари (събота) в Bucks Student Union в английския град Хай Уикъмб.

Новината за това се разпространи бързо из целия свят и очевидно е боднала окото на мениджмънта на Iron Maiden, защото в IronMaiden.com се появи следното съобщение:

След като новината обиколили света, Ейдриън ни помоли да обясним по-обстойно, какво е Primal Rock Rebellion.

Между турнетата на Maiden, той се забавлява, като композира и свири на китара. Преди около две години, той се събра заедно с Майки Гудман (Sikth) да направят няколко парчета заедно и да видят, какво ще се получи. The Primal Rock Rebellion не е група, а студиен проект с Майки" (на снимката долу).

Доволни от резултата, двамата записаха материал за цял албум, който един ден може да излезе под името Primal Rock Rebellion.

Дуетът планираше да направи този концерт, 'извън радарите’ в Bucks Student Union, най-вече за забавление, а и да пробва, как песните звучат на живо. Но след като информация за него изтече в медиите, шоуто няма как да се състои, защото идеята му беше съвсем друга.”

MIKEE

Ейдриън Смит напусна Iron Maiden през 1990, малко след като издаде първия албум на своя проект ASAP (Adrian Smith and Project). Когато се върна през 1999, заедно с вокалиста Брус Дикинсън, групата запази и негоивя заместник, Яник Гърс и все още действа с трима китаристи.

Maiden продължават световното си турне през 2011 в подкрепа на новия албум 'The Final Frontier'.

Източник: rockaaa.com