АНИМАЦИОНЕРИТЕ в оригиналeн състав за концерт на 9 януари

30 Декември 2010
news page

Избухналата в края на 90-те група ще свири на специално шоу в столичния клуб 'Строежа'. Заедно с Анимационерите на сцената ще се покажат Любен Дилов - син, Джанго Зе и предаването 'Стартер'.

Ето и официалното съобщение:

"Събитието на 9 януари 2011 е част от нова мащабна музикално-литературна инициатива. Кампанията, подета от 'Строежа' и подкрепена от Bushmills и Grolsch, е посветена на културния живот в София и страната - включително музика, литературни четения, разкази, дискусии и дебати, ъндърграунд театър.

Сред първите гости в програмата са Любен Дилов – син, Богдан Русев, Гери Турийска, Иво Сиромахов, Васко Катинчаров, Лига на Разказвачите, Анимационерите, Джанго Зе, Насекомикс, Babyface Clan, Ауейк, Миленита, Tan Go Go, Rubikub и много други.

Подробности за новия клубен фестивал и неговия подробен афиш ще бъдат публикувани в началото на Януари."

Акцентът в първото издание на 9 януари е завръщането на сцената на Анимационерите и то в абсолютно първоначалния си, оригинален състав. Зад барабаните отново ще застане Владимир Василев, с когото са записани и двата албума на групата, познат на публиката още с работата си в Cigaretta, Vougang In Traffic и мн. др., а на баса ще се завърне Марин Петров, който е с Анимационерите от самото им създаване и участва в реализирането на албума "А" и част от "Плюс".

Другите имена в състава са Георги Згуров (Гурко), Николай Бекриев и Цветан Методиев.

АНИМАЦИОНЕРИТЕ

Освен Анимационерите, на 9-ти януари в Строежа ще свирят още и завърналите се наскоро Джанго Зе. Самата вечер, с дебат по специална тема, в 18:00 ч. ще открият водещите на предаването СТАРТЕР по БГ-радио Симо и Богдана. Непосредствено след тях, в 19:00 ч., започва сетът на Джанго Зе. От 20:00 ч. в Строежа гостува Любен Дилов - син, който ще представи актуалната си и радваща се на завиден интерес книга - "Фейсбуки". От 21:30 идва редът на Анимационерите.
 

Билети за програмата на 9-ти януари вече се предлагат в партньорската мрежа на Ticketstream.bg. Цената им на предварителна продажба е 8 лв. и 10 на място. Предлага се и четиридневен билет в пакет на цена от 20 лв. за всички подобни събития през м. Януари.

Източник: stroeja.com