ПОГРЕБАХА ГАРИ МУР с 'What A Wonderful World'

24 Февруари 2011
news page

Знаменитият китарист, който почина от инфаркт на 58 години на 6 февруари, е бил погребан вчера, сряда в малко селско гробище близо до Брайтън.

Според вестник The Belfast Telegraph, семейството на МУР е взело решение той да бъде погребан не в родния му Белфаст в Северна Ирландия, а в близост до града, в който установи дома си през последните 15 години и където живеят децата му.

Отец Мартин Морган, водещ на службата в църквата 'Сейнт Маргарет' в Ротингдийн, Източен Съсекс, е описал ГАРИ като “музикант, който би свирил навсякъде, стига някой да му даде усилвател.”

Той е припомнил на присъстващите, как световноизвестният рок китарист е свирил в местния пъб, за да помогне в събирането на средства за жертвите на земетресението в Хаити.

Поканиха много хора да свирят, на Гари беше единственият, който се появи. И не само свири, но и си счупи усилвателя и въпреки това, продължи да свири и успя да си завърши програмата. Той беше човек, който използва таланта, с който бе надарен, за да се докосва до душите на другите хора. Вярвам, че заради своята щедрост, Гари е в Рая."

GARY MOORE

Музикантът остави 4 деца - Соуирс, Лили, Гюс и Джак.

Последният е изпълнил на китара песента 'Danny Boy', с което предизвикал сълзите на присъстващите в църквата.

Службата е завършила с 'What A Wonderful World' на Луи Армстронг, докато са изнасяли ковчега на ГАРИ МУР, за да бъде погребан в гробището до храма.

Източник: hennemusic.com