Внезапно КЕЙ КЕЙ ДАУНИНГ се пенсионира от JUDAS PRIEST - заместват го с китариста на ЛОРЪН ХАРИС

21 Април 2011
news page

Великата английска хеви метъл група остана без единия от двамата си емблематични китаристи, след като КЕЙ КЕЙ ДАУНИНГ реши неочаквано да се оттегли след 40 години вярна служба.

На негово място ще бъде използван младият Ричи Фокнър (на голямата снимка), познат от групата на дъщерята на Стийв Харис от Iron Maiden - Лорън Харис.

Ето и официалното съобщение на JUDAS PRIEST:

"Със съжаление трябва да обявим, че Кей Кей Даунинг официално се пенсионира от групата и няма да участва в предстоящото последно турне Epitaph.

Групата уважава неговото решение и естествено му пожелава всичко най-хубаво. След дълго и тежко обмисляне, как да продължат, Роб, Глен, Иън и Скот единодушно решиха, че трябва да направят турнето и да не разочароват феновете по целия свят.

Намеси се и съдбата, която ни пердстави идеалния заместник – 31-годишния уважаван китарист Ричи Фокнър [свирил с Лорън Харис]. Той се вписа перфектно в групата - страхотен е и ще ни помогне да възпламеним сцената.

Концертите от турнето Epitaph ще включват песни от всеки студиен албум на Priest, както и парчета, които групата никога досега не е свирила на живо, плюс всички стари хитове!

Новият албум ще излезе догодина, след което метъл боговете ще обиколят планетата още веднъж, за да представят хеви метъл от най-висока класа - с лазери, светлини, мотори и огньове! Шоу, което не трябва да се изпуска."

JUDAS PRIEST ще свирят в София на 8 юли на Sofia Rocks.

RICHIE

Източник: classicrockmagazine.com