SEPULTURA показаха обложката на новия си албум

06 Май 2011
news page

Нашите бразилски приятели издават 'Kairos' на 24 юни от Nuclear Blast/Wizard.

Това е 12-тият студиен албум на SEPULTURA - записите са правени в Trama Studios в Сао Пауло, Бразилия, а продуцент е Рой Зи (Judas Priest, Halford, Брус Дикинсън, Hеlloween).

Днес е показана и обложката на албума, дело на Ерик Сейърс

"Започнах да работя по нея и да проучвам различни картини и символи, веднага след като групата ми даде заглавието." - разказва художникът - "Kairos' е за времето, за действията, които предприемаме и за положителнити или отрицателни последствия от тях. Знаех, че в картината трябва да има крила. А също и, че трябва да изобразя времето по някакъв вечен начин. Идеята за черепа дойде от Андреас. Получи се уникално.

Действията ни и последствията са изобразени с ръцете, които от здрава горе преминават в сбръчканата долу. Фонът е направен от няколко снимки, които направих при едно скорошно пътешествие до Мароко. Те придават мистичност на композицията."

Китаристът Андреас Кисер разказва, че са се срещнали със Сейерс на концерт на SEPULTURA в Лос Анджелис през януари.

"Остави ни визитната си картичка и когато посетихме уебсайта му бяхме впечатлени от невероятните му неща.  Обложката се получи различна от обложките на другите ни албуми, но е все така "олд скуул", както и самият албум. Много сме доволни от резултата".

ЖЖЖ

Източник: nuclearblast.de