НОВИЯТ албум на SOUNDGARDEN ще излезе през 2012

01 Август 2011
news page

В началото на тази година, през февруари, сиатълската група обяви амбицията си - НОВ АЛБУМ ПРЕЗ 2011.

Сега става ясно, че целта си остава същата, само крайният срок за реализация се измества леко напред:

Нямаме точен срок, но грубо казано началото на 2012” - споделя китаристът Ким Тайл пред седмичника Seattle Weekly.

В момента сме концентрирани в концертите, като имаме и няколко дати през октомври. В междинните моменти работим и в студиото. Остават ни още малко вокали и малко китари за довършване, а някои от песните все още се аранжират. Искаме да сме 100 % сигурни, че сме удовлетворени и да направим крачка напред. Когато сме готови, ще поканим и феновете да чуят новата музика.”

Тайл отговаря и на въпроса, защо SOUNDGARDEN се събраха, в крайна сметка?

Нямам НИКАКВА представа. Самият аз си задавах този въпрос. Искахме да си оправим собствеността, но си дадохме сметка, че в последните десетина години сме зарязали всичко свързано със сувенирите на групата, например. Нямахме уебсайт, нито Facebook. Непрекъснато срещах младежи, които се бяха научили да свирят чрез музиката на Soundgarden. Договорихме се помежуд си, че трябва да възродим сайта ни и Ten Club поеха да го поддържат - това е Тайм Биърман, който се грижи и за нещата на Pearl Jam. Така че, работата тръгна оттам.”

Понесе се слух в интернет и разни концертни организатори се свързаха с нас с доста добри предложения, които ни накараха да се замислим.” - продължава Ким.

Събрахме се и посвирихме заедно и установихме, че ни е приятно да бъдем един с друг. В крайна сметка,  решихме да започнем да правим концерти и да издадем компилацията 'Telephantasm', както и концертния албум 'Live on I-5'."

"Да пуснем неиздавана песен на Soundgarden бе вълнуващо за нас и започнахме да мислим за това, да влезем отново в студио. Започнахме да репетираме и беше чудесно.”

SOUNDGARDEN току що приключиха едномесечното си реюниън турне - първо от 14 години насам, а следващият им концерт е на the Voodoo Music Experience в Ню Йорк на 28 октомври.


Източник: hennemusic.com