Спират THE SIMPSONS - озвучаващите АКТЬОРИ взимат по 8 милиона $ - ТВЪРДЕ МНОГО

05 Октомври 2011
news page

Финансов спор между ТВ 'Фокс' (20th Century) и 6-ма от ключовите актьори, които озвучават култовия анимационен сериал може да се окаже причина за неговото спиране.

Конфликтът между телевизията и актьорите продължава от години. Дан Касталанета (на снимката), който озвучава Хоумър, Дядото, Клоуна Кръсти и др, Джули Кавнър (Мардж и др), Нанси Картрайт (Барт и др), Иърдли Смит (Лиса), Ханк Азария (Мо Сизлак, Шериф Уигъм и Апу) и Хари Шиърър (г-н Бърнс, Сиймор Скинър, Нед Фландърс и др) получават по около 8 млн. долара годишно, за 22 седмици труд.

Докато сериалът беше популярен, високите възнаграждения не бяха предмет на обсъждане. Но в последно време рейтингите падат. В началото на 90-те, когато излизат първите сезони на 'Симпсънс', всяка от сериите е гледана от около 20 млн. зрители. Сега, когато тече 23 сезон, зрителите са едва 7 млн., обясняват анализатори.

HOMER

Шефовете на 'Фокс' искат да намалят с 45 % възнагражденията, но актьорите направиха контрапредложение - 30 % намаление на парите, но и % от приходите от правата за излъчване и продажбата на сувенири в целия свят.

Телевизията е отхвърлила това предложение, но все още не е пуснала официално изявление. Продуцентите са опитвали през годините да заменят актьорите с други, но без успех. Ако не успеят да стигнат до споразумение с тях, сериалът ще бъде прекратен. 

Миналата година 'Симпсънс' бе признат за най-успешната телевизионна марка за цялата история на индустрията.

Той се излъчва от 1989 и за това време е награден с 27 'Еми'!

Източник: nme.com