ПОЛ МАКАРТНИ се ожени за ТРЕТИ ПЪТ

10 Октомври 2011
news page

Един от най-популярните музиканти в света и бивш член на BEATLES, Пол Макартни се ожени в неделя за трети път – за американката Нанси Шевел.
Гражданската сватбена церемония се състоя в лондонското кметство Old Marylebone, недалеч от 'Бейкър стрийт'. На същото място през 1969 година Макартни сключи брак с първата си жена Линда Ийстман, която почина от рак през 1998.

Гост на сватбата бе вторият останал жив 'бийтълс' Ринго Стар. На церемонията бяха поканени не повече от сто души – само членове на семействата и най-близките приятели.
Предишната сватба на Макартни с британката Хедър Милс бе през 2002 и бе значително по-пищна от настоящата. Тогава за церемонията младоженците наеха ирландски замък, но бракът им приключи през 2008.

Роклята на новата булка на музиканта е била създадена от дъщерята му - известната дизайнерка Стела Макартни.

51-годишната Нанси Шевел е от Ню Йорк и е вицепрезидент на семейна крупна компания за товарни превози. Тя е и член на нюйоркската агенция за градски транспорт. Очаква се обаче след сватбата си с Пол Макартни да се премести да живее във Великобритания.

Медиите отдават особено значение на датата на сватбата, тъй като на 9 октомври друг 'бийтълс' - Джон Ленън, трябваше да навърши 71 години.

 WEO

Източник: bbc.co.uk