ВИДЕО - БУНТОВЕ след отменен концерт на METALLICA в Индия - хиляди ФЕНОВЕ РАЗРУШАВАТ сцената

31 Октомври 2011
news page

Полицията арестува четирима от организаторите на шоуто на групата в Делхи. То трябваше да се състои в петък вечер, но бе отменено и феновете се разбунтуваха.

Десетки от тях успяха да се качат на сцената, за да я рушат и да крадат оборудване. Полицията съобщи, че е арестувала 4-ма от организаторите DNA Entertainment, срещу които са повдигнати обвинения в измама. Властите оправдават действията си с оплакване на фен, който опитал да си вземе парите обратно след отмяната на концерта, но организаторите отказали да му възстановят сумата. В същото време, DNA били публикували условията за връщане на парите на своя уебсайт.

Междувременно, информационните агенции съобщават, че концертът е бил отменен поради събаряне на голяма част от охранителната ограда пред сцената. Според вестник The Times of India, повече от 25 000 фенове, които били чакали с часове шоуто да започне, изригнали, когато разбрали, че то няма да се състои.

Части от тълпата скочили на сцената, други мятали бутилки по големите LED екрани.

Организаторите се опитали да пренасрочат концерта за следващия ден, но не успели да получат съответните разрешителни на време.

От своя страна METALLICA пуснаха официалон съобщение, в което поясняват, че са научили за "сериозен проблем във връзка със сигурността на публиката на концерта".

"А както винаги, нашата първа и най-голяма грижа винаги е безопасността на вас, нашите фенове!"

"След като съвместно с организаторите от DNA установихме, че има пробив в охранителните заграждения пред сцената, който не може да бъде поправен както трябва, промоутърът със съжаление обяви, че концертът се отлага за събота.

"Уви, организаторите не успяха за толкова кратко време да подсигурят разрешителните за шоуто на другия ден."

Този концерт трябваше да бъде първото в историята шоу на METALLICA в Индия и бе планирано да съвпадне с първото издание на Формула едно в страната. Групата все пак успя да свири без проблеми в Бангалор в неделя.

Източник: bbc.co.uk