РОБ ХАЛФОРД даден ПОД СЪД за 50 МИЛИОНА от дългогодишния си МЕНИДЖЪР за ИЗМАМА

03 Ноември 2011
news page

Джон Бакстър иска 50 милиона долара от вокалиста на JUDAS PRIEST и неговите колеги.

Бакстър, който бе личен мениджър на Халфорд от далечната 1982, бе уволнен с писмо на 9 август тази година. Той твърди, че това се е случило, след като открил, че вокалистът му дължи милиони заради договорни нарушения, неизплатени комисионни, заплати и разходи още от 1992. Бившият мениджър разкрива, че Халфорд умишлено го е заблуждавал, че просто не е в състояние да му плати дължимото, с обещанието, че ще плати при пърав възможност.

Ето част от писмото, което Бакстър получава през август от водеща британска адвокатска фирма, и с което на практика научава, че е уволнен: 

"През последните седмици стана ясно, че взаимоотношенията между двете страни са приключили, тъй като вие не работите в полза на нашия клиент."

В писмото също се твърди, че Бакстър, който живее в Аризона е оттеглил своите гаранции за американската виза на Халфорд с цел да възпрепятства влизането на певеца в страната и отделно е пускал гневни коментари в официалната страница на Халфорд, като по този начин е  предизвикал "недопустимо напрежение и натиск върху способността на нашия клиент да поддържа конструктивни и професионални взаимоотношения с другите членове на Judas Priest и техните представители в този съдбоносен за групата момент."

От своя страна, адвокатът на Бакстър, Бари К. Родман споделия пред Rolling Stone, че прекратяването на договора на неговия клиент от страна на Халфорд е несправедливо и е продиктувано от други съображения свързани с обявяването на прощалното турне на Judas Priest миналия декември.

"Прекъсването на договора е неправомерно, защото не е имало никакви основания за това. Очевидно има други мотиви за това." - изтъква Родман.

Следва пордължение...

HALFORD

Източник: bravewords.com