Почина един от символите на GWAR - китаристът FLATTUS MAXIMUS

04 Ноември 2011
news page

Новината идва директно от шефа ан бандата - Oderus Urungus, който съобщава:

"С чувство на дълбока тъга, членовете на GWAR трябва да ви информираме за трагичната смърт на нашия дългогодишен китарист и любим приятел Кори Смут,  известен на хилядите метъл фенове по целия свят като Flattus Maximus. Кори бе открит мъртъв тази сутрин, когато трябваше да тръгнем на път извън страната.

Ве мога нищо да ви кажа за причината за смъртта му, защото всички в GWAR сме шокиран и тотално опустошени от случилото се. Дори не знам какво да ви кажа за оставащите дати от северноамериканското ни турне, нито за това, какво ще се случи с групата в бъдеще. В момента живеем само с мисълта за смъртта на нашия скъп брат - един от най-талантливите метъл китаристи на нашето време.

Обръщаме се с молба към феновете и журналистите да уважат правото ни на лично пространство, защото претърпяхме ужасна загуба. В следващите дни очаквайте пълно изявление от нас."

Кори се присъедини към GWAR през септември 2002. Групата веднага започна да го използва и като продуцент - той записа 'War Party', след което бе ко-продуцент, заедно с Девин Таунзънд на албума 'Beyond Hell' през 2006.

Той направи и последните 2 издания на GWAR - 'Lust in Space' (2009) и 'Bloody Pit of Horror' (2010).

GWAR

Източник: metalunderground.com