SOUNDCLOUD вече с над 10 милиона ПОТРЕБИТЕЛИ

24 Януари 2012
news page

Онлайн платформата за стриймване на музика са разивива с изключителна скорост и само за половин година удвои броя потребители.

Регистрираните 5 милиона през юли 2011 вече са 10 милиона през януари 2012.

За да отпразнува успеха, SoundCloud активираха новата услуга 'Story Wheel', която позволява на хората да добавят коментари към своите снимки.

Единият от двамата създатели на SoundCloud - АЛЕКСАНДЕР ЛЮНГ (младеж от шведско-английски произход, живее в Берлин - на снимката долу) направи изявление по повод 10-милионния потребител:

"Когато с Ерик Валфорс започнахме SoundCloud, имахме визията да помогнем на хората да създават и да обменят по-лесно своето творчество. Днес 10 милиона души възприеха тази наша визия и това ни прави изключително горди и ни вдъхва увереност, че хората подкрепят нашата мисия да дадем глас на мрежата."

В същото време, със затварянето на сайта за обмен на файлове MegaUpload, поради обвинения в нарушаване на авторски права, както и съдебното дело на Universal срещу Grooveshark, фенове на SoundCloud се опасяват, че и той може да попадне под ударите на ставащите все по-тежки мерки срещу пиратството.

В списъка с потенциални мишени на американското правителство, публикуван в сайта TechCrunch, присъства и SoundCloud, който скоро може да се окаже на огневата линия.

Мат Бърнс от TechCrunch пише:

"Харесвам SoundCloud и обичам да изучавам музикалните творби на хората, но и в тази платформа има качени материали в нарушение на авторските права."

ALEXANDER

Източник: nme.com