Интервю с VOIVOD

03 Юли 2006
news page
Roman M. Temin от Blistering.com наскоро взе интервю от членовете на VOIVOD - Michel "Away" Langevin (барабани) и Denis "Snake" Belanger.

Ето и част от него:

За смъртта на 45 годишния китарист Denis "Piggy" D'Amour:

Away: "Ние бяхме вкъщи когато ни се обадиха близък приятел на Denis и неговата приятелка. Беше около 1 час след като напуснахме болничната стая. Знаехме че краят му наближава и искахме да даден шанс на семейството му да бъде насаме с него. След като ние си тръгнахме в стаята останаха само родителите му и неговата приятелка. Не е нужно да казвам че същата нощ изобщо не спах."

Snake: "[След телефонно обаждане в 07.00 сутринта] Майка ми беше тази, която ми съобщи за смъртта на Piggy. Спомянм си че стоях вцепенен и объркан около час след като затворих телефона, след това деня беше като мъгла и не можех да говоря."

За записите на "Katorz":

Snake: "Определено използвахме различен подход. Имахме записани басовете, но трябваше да презапишем китарите, барабаните и вокалите. Не беше обичаен за нас процес.

Беше предизвикателство за Michel да запише барабаните върху готовите парчета, но той се справи блестящо. Целият процес на записване беше много странен, защото Piggy, който обикновено винаги се грижеше за работата и процеса на записване, не беше с нас.

Glen ни помогна много. Познаваме Glen от известно време и той наистина се опита да даде най-доброто от себе си, и да направи възможно най-доброто с материала, който имахме. Той се погрижи китарите да бъдат записани добре и достатъчно силно както и всичко останало. Той беше добър източник на помощ и подкрепа както технически така и емоционално."

За "Katorz" като най-социално ориентирания албум на VOIVOD:

Snake: "Мисля, че в момента планетата се намира в критичен момент, заради всичко, което се случва. Чувствам, че трябва да бъдем по директни с хората в момента, и това са проблеми, които изтъкнахме в албуми като 'Killing Technology' и 'Dimension Hatr
Източник: