LADYTRON и DJ SASHA идват в България

19 Юли 2006
news page
22 юли и Какао Бийч имат всички основания да се превърнат в най-притегателните дата и място на Черноморието тази година. Метрополис и vivatel ще открият сезона с най-амбициозния си проект досега, наречен VIVA BEACH PARTY.

На една сцена ще застанат явлението Ladytron, легендите Sasha и Spooky, а от българска страна – Остава, Гравити Ко, Стивън, ди джей Смърф и Ясен Петров.

Преди 3 години Андро от Мегачас направи грандиозен концерт на Ladytron във Военния Клуб. Сега те отново са тук, а 5 човека спечелиха възможността да ги гледат наживо благодарение на “Супермаркет Върбанов” и Ясен Петров.

Те са:
Петър Стайков
Красимир Николов
Георги Митов
Димитър Цонов
Милен Богданов

Ето и информация за събитието:

Кога: 22 юли 2006, събота
Начало: 21.00; Край: 07.00
Къде: Какао Бийч, Слънчев бряг, България

DJ-и:
SASHA – UK
SPOOKY – UK
Jassen Petrov – BG
DJ Steven – BG
DJ Smurf – BG

Изпълнители на живо:
LADYTRON – UK
Gravity Co. – BG
Ostava – BG

Интернет страница: www.vivabeach.metropolis-bg.com

Предварителната цена на билетите за уникалното VIVA BEACH парти е само 16 лв.

Артисти
LADYTRON – www.ladytron.com
Ливърпулската четворка Ladytron доказа с третия си албум че не е група еднодневка, летяща на крилата на свръхмодерния синт поп а истинско музикално явление, намерило физиономията си в началото на третото хилядолетие. Дебютният албум “604” излязъл през 2001 възхити критици и публика с ефирни мелодии а асиметричните прически и сталинисткомаоистките костюми на групата породиха безброй имитатори. В края на 2002 излезе по-мрачният “light & magic” с култовия световен хит “17” последван от световно турне и напълно разпродадени билети за над две трети от концертите. Големите грамофонни компании т. нар. мейджъри наддават за договор с тях и в крайна сметка легендарната Island Records получава правото да издаде “witching hour” продуциран от Джим Абис, работил с DJ Shadow, Placebo и Касейбиън. Резултатът е зашеметяващ – брилянтен синт поп пуснал корени дълбоко в инди рока с изключителна “лайф” атмосфера усъвършенствана в безкрайните турнета на Ladytron от Китай до Бразилия и Аржентина. Хелън Марни, Мира Аройо, Даниел Хънт и Рубен Ву идват на VIVABEACH като истинска група от третото хилядолетие, която владее еднакво мелодичността на синтпопа, ритмичността на електроклаша и енергията на инди рока. Пригответе се да се влюбите в тях.

DJ SASHA – www.djsasha.com
Има ди джеи, които застават на пулта, пускат първата песен и публиката започва да танцува. Има и ди джеи продуценти, които композират перфектните “оръжия” за дансинга – тези парчета заради които би убил. Но има много малко ди джеи, които могат и двете неща и Сашае безспорният им лидер. Още от началото на деветдесетте в северна Англия Александър Коу си спечелва славата да кара добрите плочи да звучат по-добре а по-добрите – страхотно както и да смесва привидно несъвместими елементи от електронната музика – транс, брейкбийт, дийп хаус и прогресив с експлозивен резултат. Тогава, когато всички популярни ди джеи в света пускат американски хаус, Саша с нокти и зъби проправя път на новия звук – италиански пиано хаус и енергичен транс със чудовищнти акапели нещо, в което той е истински пионер и модел за подражание и до днес. Уникалният му начин на миксиране циментира мястото му на върха на ди джейския елит – Той е единственият Не транс ди джей, който не само че е бил номер едно в класацията на списание “Ди Джей” но и неизменно е в топ 5 последните 5 години. Заедно с Джон Дигуийд издава първият миксиран албум в света а под името “northern exposure” има повече от един милион продадени дискове. Те са и първите английски ди джеи, разбили хегемонията на Дани Теналия и Джуниър Васкес в легендарния ню-иоркски клуб Туайло. Саша е и първата корица на списанието Миксмаг през даличната 1991. С напредъка на технологиите – уникалният му стил на миксиране става вече невероятен – той “отчупва” познати “парченца” от поп песни от 3 декади и ги вгражда хомогенно в сетовете си, така, че те звучат същервеменно и познато и съвсем различно, нещо, което държи публиката в онова състояние, което те кара да забравиш къде си и да потънеш до същността наелектронната музика. Там, където само ди джей от класата на Саша може да те отведе.

Източник: