ROTTING CHRIST взривиха България за четвърти път

12 Април 2007
news page

В късния следобед на 12 април читалище "Христо Ботев" в София бе предвидено да приюти феновете на една от най-силните гръцки метъл формации - Rotting Christ. За четвърти път България попада в списъка от държави, които съседите ни избраха да посетят - този път като част от турнето, представящо пред публика най-новите песни на групата от актуалния им албум, "Theogonia", излязъл в края на януари 2007 г. Качествата му и чудесните нови композиции накараха близо 150 български почитатели да отделят няколко часа от свободното си време и за пореден път да видят една добра екстремна банда на родна сцена.

Началото на концерта бе предвидено за 18:30 ч. - време, в което навън бе още светло, грееше слънце и трудно си представяхме как ще излязат три банди, които ще се опитат да ни приобщят към метъл изстъпленията си.

Първи на сцената (малко след 19:00 ч.) се появиха младите сънародници на Rotting Christ, Mass Infection. По това време публиката наброяваше не повече от 50 души и настроението все още не бе преминало на подходящите честоти. В доста бързо темпо квартетът изсвири няколко добри дет метъл резачки, които успяха да пораздвижат колцината присъстващи.

Mass Infection

През следващите 40 минути на сцената се изяви втората гръцка формация за вечерта, Suicidal Angels, чието представяне бе повече от отлично. Стилът им напомняше много за класически траш постройки, а със забиването на два Slayer-ски кавъра квартетът получи и бурна реакция от посгъстилата се публика. Бандата търсеше непрекъснато контакт с нея и искрено се зарадва на заформилото се по време на последните няколко песни пого.

Suicidal Angels

След края на тяхното изпълнение на сцената се появиха няколко технически лица от екипа на Rotting Christ, които прецизно нагласяха звука на инструментите за предстоящите хедлайнери. Работата им даде страхотен резултат, който пролича още с откриващите рифове, които прозвучаха около 20:30 ч. Rotting Christ излязоха толкова бързо и мощно, че в еуфорията не усетихме как минаха 4-5 парчета. Преобладаваха песни от последните два албума, което по-скоро се хареса на събралите се хора, защото усмивките на лицата им, неспирното куфеене и припяването заедно със Сакис Толис показаха точно това. Поведението на фронтмена повишаваше настроението всеки път, когато се опиташе да контактува с публиката - от ръкомаханията и физиономиите му до знака за тишина, който показа на няколко пъти. С добре балансирания между инструментите звук, Rotting Christ продължиха с бясно темпо прегледа на своята дискография.

Rotting Christ - Sakis

Около 21:30 ч. групата изчезна от сцената с бързината, с която се бе появила. Виковете на феновете върнаха състава за цели два биса, по време на които бандата изрази по красноречив начин положителното си отношение към българските си почитатели и изсвири още две от най-силните си композиции.

Rotting Christ - Sakis

Организатори на цялото събитие бяха Most of Evil Music, които осигуриха подходящи за провеждането му условия и, без големи забавяния, шоуто премина много добре. За всички желаещи имаше и доста богат щанд с музика и мърчъндайз на бандите, които свириха. Накратко - това бе един наистина страхотен метъл концерт!

Текст и снимки: Бояна Атанасова

Още снимки от шоуто на Rotting Christ ще откриете в ГАЛЕРИЯТА.

Източник: