Новият албум на RUSH излиза и като РОМАН

13 Февруари 2012
news page

Нов роман се пише по новия албум на RUSH.

Великото канадско трио предстои да издаде 'Clockwork Angels',  а книгата се пише от научнофантастичния писател КЕВИН ДЖЕЙ АНДЕРСЪН. Ето какво споделя той във Facebook:

Повечето от вас знаят за моето дългогодишно приятелство с барабаниста на RUSH - Нийл Пърт, който е и автор на тестовете на легендарната група. Знаете и колко голямо влияние са оказали RUSH върху моето творчество.

"Първият ми роман, 'Resurrection, Inc.' бе силно повлиян  от албума на RUSH - 'Grace Under Pressure', а осен това мога да посоча поне дузина  други романи и разкази, които има очевидния влияния от групата.

От повече от 20 години, Нийл и аз искаме да направим заедно нещо ГОЛЯМО, нещо, в което да съчетаем нашите въображения и това се случва най-после.

“В момента, аз пиша романизираната версия на предстоящия нов албум на RUSH - 'Clockwork Angels'. Това ще бъде първият нов албум на групата от 5 години насам.

Представете си, ако някой беше написал роман по 'The Wall', 'Tommy' или 'Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band'. Е, феновете на RUSH ще получа сега това с 'Clockwork Angels'.

Работих по историята с Нийл, както и с художника Хю Сайм, който направи книжката на диска със своите рисунки."

 

Източник: classicrockmagazine.com