GOTTHARD пускат НОВ АЛБУМ с НОВИЯ ПЕВЕЦ на 1 ЮНИ

09 Март 2012
news page

Швейцарските звезди GOTTHARD ще издадат своя дългоочакван нов студиен албум на 1 юни от Nuclear Blast/Wizard.

Той се казва 'Firebirth' и ще бъде първи за групата с новия вокалист НИК МЕДЪР.

Албумът е ключов за групата, защото идва след нелепата смърт на оригиналния певец - обичания от всички СТИЙВ ЛИЙ - при инцидент с мотор в САЩ на 5 октомври 2010.

Неговият заместник, НИК МЕДЪР бе представен на феновете още в края на 2011, когато GOTTHARD пуснаха за безплатно сваляне в своя официален сайт сингъла 'Remember It’s Me' - ВИЖ ДОЛУ.

"За мен беше невероятно изживяване това, че феновете и медиите ме приеха изключително позитивно след издаването на тази песен." - споделя МЕДЪР

Сега очаквам с нетърпение реакциите за първия ни албум с групата. Спойката между нас е страхотна и с нетърпение очаквам да се качим задено на сцена само след няколко седмици.“

'Firebirth' е записван в студиото на групата Yellow House в Лугано и е ко-продуциран от китариста Лео Леони и Пол Лани, правил няколко албума на GOTTHARD в миналото ('G-spot' и 'Homerun').

"Супер доволни сме от този албум.  Работата по композирането на песните с НИК и ФРЕДИ бе като взрив от вдъхновение и нови идеи! На ниво звук се върнахме към нашите корени и умишлено търсехме класияческия GOTTHARD звук." - разкрива китаристът ЛЕОНИ, който е и основният композитор на групата. 

"За нас, 'Firebirth' e албумът на голямото завръщане, при това с етикет - обратно към корените!”

GOTTHARD ще направят серия концерти в Латинска Америка през май, след което ще се появят на някои от важните европейски фестивали през лятото.

Групата планира и голямо турне на Стария континент през есента.


 

Източник: nuclearblast.de