RUNNING WILD - БЕЗ концерт в БЪЛГАРИЯ през 2012

21 Март 2012
news page

Легендарният ROCK'N'ROLF - лидер на любимата ви германска хеви метъл банда - RUNNING WILD се включи пряко по телефона в 'ТАНГРА МЕТЪЛ ШОК' в понеделник.

Повод за това е дългоочакваният нов студиен албум на RUNNING WILD, който ще бъде издаден на 20 април от SPV/Wizard със заглавие 'Shadowmaker'.

Ето откъс от разговора му с Васил Върбанов.

НИКОГА ДОСЕГА НЕ СТЕ СВИРИЛИ В БЪЛГАРИЯ, КОЕТО Е СТРАННО, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ВЕЧЕ СТАНАХМЕ МНОГО ПОПУЛЯРНА ХЕВИ МЕТЪЛ ДЕСТИНАЦИЯ, А И ТУК ИМА ХИЛЯДИ МАНИАЦИ НА ТЕМА RUNNING WILD, ЗАЩО? 

През последните години, свиренето на живо беше проблем, тъй като RUNNING WILD не беше ИСТИНСКА група, а солов проект, за който наемах музиканти.

Това поставяше постоянни проблеми с напасване на графиците на всички. Когато имаш ГРУПА в истинския смисъл на думата, тогава просто казваш - хайде, след 2 месеца ще направим концерти или дори турне.

Но в моя случай, за да направиш нещо такова, бе необходима поне половин година само, за да събера група и да сработим и направим всичко.

Това винаги е било проблем за мен - първо правиш албум, после турне в Германия, след което веднага се връщаш в студиото, за да направиш нов албум.

През последните години този цикъл започна все повече да ми тежи.

Свирихме на няколко фестивала в Италия, Испания и Швеция, но наистина, не беше никак лесно. RUNNING WILD беше солов проект, а не пълнокръвна група от 4-ма души, които действат непрекасанто заедно на една и съща вълна.

МОЖЕМ ЛИ ДА КАЖЕМ, ЧЕ ДНЕС СМЕ ПО-БЛИЗО ОТ ВСЯКОГА ДО ПЪРВИЯ КОНЦЕРТ НА RUNNING WILD В БЪЛГАРИЯ?
В момента е много трудно да се каже, но е ясно, че НЯМА да има концерти през 2012, заради графика ми.

Невъзможно е, защто в момента съм зает с интервюта и реклама на албума, а след лятото ще трябва да завърша един друг проект, който започнахме с китариста ми ПИ ДЖЕЙ.

Казва се GIANT X и го оставихме общо взето по средата, защото трябваше да запиша албума на RUNNING WILD.

С други думи, ще трябва да довършим това и вероятно ще ни отнеме време до зимата или нещо подобно.

Тоест, първата възможност изобщо да започна да мисля за свирене на живо...а освен това, няма да правим турне, това е сигурно. Аз вече не искам да правя турнета. Най-много да правим специални концерти или да участваме на някои фестивали. Но все още не съм решил за себе си, какво и кога ще го направя.

Но със сигурност НЯМА да е тази година.

СЛУШАЙ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК

 

Източник: radiotangra.com