АЛ ЯНКОВИЧ съди SONY за 5 МИЛИОНА

03 Април 2012
news page

Популярният пародиен психопат УИЪРД АЛ ЯНКОВИЧ, стана поредният артист, който съди звукозаписна компания за отчисления от дигиталните продажби.

ЯНКОВИЧ е подал иск срещу Sony Music Entertainment във Федералния съд в Ню Йорк, с който твърди, че фирмата го е ощетила при дигиталната търговия с негови песни и рингтонове.
 
АЛ търси компенсация от над 5 милиона долара, както и възнаграждение за високия брой зрители на неговите клипове в YouTube.com.

Вълна от подобни искове на музиканти се надигна срещу лейбълите, след твърдението на ПИТЪР ФРАМПТЪН през декемри миналата година, че начинът, по който се калкулират отчисленията за продаваните по дигитален начин "музикални стоки" е неправилен.

Според ФРАМПТЪН, неговият издател Universal би трябвало да изплащат 50 % от чистата печалба, както е случаят с лицензираната музика.

Звукозаписните компании, обаче, все още се отнасят към дигиталните продажби, като към разпространението на физическите носители с музика, където разходите им са значителни по-големи и съответно % на отчисленията към музикантите - много по-нисък. 

Източник: wenn.com