BLACK KEYS продуцира сензацията ХАНИ ЕЛ ХАТИБ

04 Април 2012
news page

ДАН АУЕРБАК (на снимката ) от хитовото дуо THE BLACK KEYS ще продуцира втория албум на новата РОК сензация от Лос Анджелис ХАНИ ЕЛ ХАТИБ.

Това бе потвърдено от самия ХАТИБ, който сподели, че новите му песни "клонят към гаражния рок от 60-те, но без носталгия." 

"Искам да направя албум, който да има смисъл за мен от днешна гледна точка." - споделя музикантът пред LA Weekly.

Явлението ХАНИ ЕЛ ХАТИБ избухна миналата година с албума 'When Will the Guns Come Out' (виж долу).
 
Впечатляващият винтижд блус на полупрофесионалния музикант накара Лос Анджелис да говори за него и му осигури ролята на подгравящ музикант на FLORENCE + THE MACHINE и редица други ангажименти.

Записите за втория албум ще започнат още тази година.

"Един приятел има бар в Париж и ме запозна с ДАН една вечер, когато бях диджей там." - разкзазва ХАТИБ, как е станала връзката със звездата от BLACK KEYS.

"Той е доста надълбоко в музиката и започна да вади разни неизвестни банди от Ел Ей. В крайна сметка, двамата пускахме такива неща в бара цяла нощ."

Наскоро, АУЕРБАК продуцира и песен на британския певец Майкъл Киванука, както и втория албум на инди бандата от Денвър - TENNIS.

Всичко това се случва в редките паузи в сгъстения график на THE BLACK KEYS, които в момента са супер популярни и се готвят за участия на големи фестивали в Щатите и Европа.
 

 

Източник: billboard.com