Създават ПО-ДОБРАТА MP3-ка

06 Април 2012
news page

НИЙЛ ЙЪНГ работи по-създаването на по-добра версия на компресираните файлове, удобни за онлайн разпространение.

Легендарният музикант е прословут със своите познания за звука и често е подчертавал, че в сравнение с аналоговите записи, MP3-ките отстъпват значително като качество.

Причината е в това, че така наречената MPEG-Layer 3 компресия, свива файловете, като премахва от звука честотите, които човешкото ухо не може да чуе, но мозъкът все пак възприема.

Учените установиха и подчертаха, че когато слуша MP3, човек на УСЕЩА музиката  в пълния смисъл на думата, както когато слуша .wav файл или аналогов запис.

Именно в тази посока работи НИЙЛ ЙЪНГ в последните години в стремежа си да качи звукозаписа и разпространението на следващото ниво.

Списание Rolling Stone съобщава, че музикантът е подал заявление в патентното ведомство на САЩ за 6 запазени марки, сред които и "SQS (Studio Quality Sound)".

Описанието на въпросния "Студиен звук с високо качество" е следното:

Онлайн услуги и традиционно разпространение на музика и музикални изпълнения; музика за даунлоуд в интернет с ВИСОКА РЕЗОЛЮЦИЯ; дискове с музика и видео с ВИСОКА РЕЗОЛЮЦИЯ; съхранение и възпроизвеждане на адио и видео записи.”

ЧАКАМЕ...

Източник: alancross.ca