Свали БЕЗПЛАТНО - НОВАТА песен на SOUNDGARDEN

17 Април 2012
news page

Първата нова песен на SOUNDGARDEN от 15 години насам -  'Live to Rise' вече може да бъде свалена БЕЗПЛАТНО в iTunes.
 
Промоцията е в сила до 24 април, като част от рекламната кампания за филма 'Marvel's The Avengers', който излиза на екран в Щатите на 4 май.

'Live to Rise' е първият сингъл от саундтрака към филма, в който участват и песни на Shinedown, Rise Against, Bush, Five Finger Death Punch и др.

"Трудното в това да напишеш песен за филм е, че тя трябва на първо място и най-вече да е песен на SOUNDGARDEN, която обаче трябва да се впише в конкретния филм." - споделя вокалистът на групата, КРИС КОРНЕЛ пред Billboard.

SOUNDGARDEN са получили покана да напишат песен за филма едва в началото на март. По това време те вече били започнали работа по дългоочаквания си нов студиен албум, който се очаква тази есен.

След като прегледали всичките си наличин песни и не открили нито една, която да е подходяща за този филм, Корнел и китаристът Ким Тейъл започнали от нулата и написали 'Live to Rise'.

Това е първата песен, която SOUNDGARDEN композират за филм, но КОРНЕЛ вече го е правил соло за филми като 'Mission Impossible II', 'Casino Royale' на Джеймс Бонд и миналата година за 'Machine Gun Preacher'.

СВАЛИ ПЕСЕНТА ТУК

 

Източник: billboard.com