ГЛЕДАЙ - ТРЕЙЛЪР за филма 'MISSION TO LARS'

18 Април 2012
news page

Документалният филм 'MISSION TO LARS' тръгва на екран в Европа и Великобритания през юни.

Той разказва историята на запаленият фен на METALLICA - британеца ТОМ СПАЙСЪР, който е със синдром близък до АУТИЗМА (“синдром на чупливата X хромозома”).

ТОМ тръгва на пътешествия из Щатите, придружен от сестра си - журналистката КЕЙТ и брат си - режисьор УИЛЯМ в търсене на среща със своя идол ЛАРС УЛРИХ.

Музиката за филма е композирана от Майк Линдзи от британската експерименталан група TUNNG, а в саунтрака са включени песни на БОБ ДИЛЪН, ДЕВЕНДРА БАНХАРТ и BLUR.

Сестрата КЕЙТ СПАЙСЪР разказва за филма:

"Мечтаехме си да тръгнем на път с ТОМ и да изживеем отново магията на нашите тийнейджърски години, като обиколим страната с коли за 100 паунда, храним се в Burger King и слушаме хеви метъл на касетофона в колата.

Искахме да направим нещо хубаво за нашия брат
."

'MISSION TO LARS' вече е бил показан на УЛРИХ миналата година, когато METALLICA са в Англия, за да свирят на фестивала Sonisphere.

Всички приходи от филма ще отидат в полза на водещата благотворителна организация на Острова - Mencap, която се грижи за хора в неравностойно положение.

Продуцентите на 'MISSION TO LARS' вече са събрали 25 000 паунда, преди още филмът да е излязъл на екран, KASABIAN са дарили сувенири и албуми с цел набиране на още средства, а в продукцията безвъзмездна помощ са оказали ХЮИ МОРГАН от FUN LOVIN' CRIMINALS и рок радиото на BBC - 6 Music.
 

 

Източник: nme.com